Distracţie la iarbă verde, organizată la Târgu Jiu de 1 Mai

Gorjenii s-au înghesuit, de 1 Mai, să sărbătorească Ziua Internaţională a Muncii la pădurea Drăgoieni. Deşi ani de zile această sărbătoare nu s-a mai organizat, pe motiv că ar fii fost un model comunist, autorităţile locale au lăsat la o parte prejudecăţile şi au reluat tradiţia, iar aglomeraţia formată a arătat că oamenii sunt bucuroşi de acest mijloc de recreere.

Dumbrava Drăgoieni a devenit ”loc de pelerinaj” pentru gorjeni
Dumbrava Drăgoieni a devenit ”loc de pelerinaj” pentru gorjeni

Ziua de 1 Mai a fost organizată la Drăgoieni şi în acest an de Direcţia de Servicii Comunale a Primăriei Târgu Jiu, care a fost sprijinită de Poliţia Rutieră, ce a asigurat personal pentru dirijarea traficului în zonă, care a fost foarte mare, precum şi de Poliţia Comunitară şi de Jandarmeria Română. De-a lungul zile, au venit în Pădurea Drăgoieni zeci de mii de gorjeni, să se bucure de o ieşire la iarbă verde, dar şi de jocurile pentru copii şi spectacolele date de Famfara Armonia şi Ansamblul Folcloric Profesionist ”Doina Gorjului”. Cu toată aglomerarea produsă, însă, nu s-au înregistrat evenimente neplăcute, iar vremea a ţinut cu organizatorii, fiind plăcută, cu toate că în multe zone din ţară şi chiar din Gorj a plouat abundent.

Primarul Târgu Jiului, Florin Cârciumaru, şi-a petrecut toată ziua ”la pădure”
Primarul Târgu Jiului, Florin Cârciumaru, şi-a petrecut toată ziua ”la pădure”

Bilanţ 0
Cei mai bucuroşi au fost, la sărbătoarea de 1 Mai de la Drăgoieni comercianţii, care au avut încasări foarte bune, dar nu au plătit nici un leu taxă. Primarul municipiului Târgu Jiu a declarat că s-a hotărât acest lucru, pentru ca autorităţile locale să dea, astfel, o mână de ajutor micilor întreprinzători, pe timp de criză: ”Am hotărât, împreună cu factorii de decizie, ca în acest an să nu luăm nici o taxă comercianţilor, pentru a-i stimula, în primul rând, să vină în Pădurea Drăgoieni şi în al doilea rând să scădem presiunea taxelor asupra bugetului lor de criză. De asemenea, am luat în calcul că Primăria Târgu Jiu nu a alocat nici un ban pentru organizarea sărbătorii, toţi partenerii acestui proiect participând fără să ceară să fie plătiţi.”