Nu dispar posturi în învățământ

Loading

Sorin Câmpeanu nu vrea reduceri de posturi
Sorin Câmpeanu nu vrea reduceri de posturi

Panică în rândul cadrelor didactice din întreaga țară, după ce un proiect de ordin de ministru a fost făcut public. Potrivit acestui proiect, între 4.000 și 5.000 de posturi ar urma să dispară în învățământul preuniversitar în acest an. Doar că era vorba de o propunere din…2013.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației și Cercetării Științifice, a ținut să precizeze că acest lucru nu se va întâmpla, mai ales că nu este de acord cu acest proiect de ordin de ministru care a fost făcut public recent.
“Este vorba despre un proiect de ordin de ministru despre care am declarat că nu am avut cunoștință că a fost promovat, se află la nivel de proiect la Ministerul Educației din anul 2013 și el nu corespunde opțiunilor mele. Nu e vorba de pierderea a 4.000 – 5.000 de posturi. Anul trecut au intrat în sistemul de educație 4.600 de persoane, de CNP-uri, în același timp, față de numărul total de posturi aprobate la nivel național în educație, depășirea a fost de 1.785 de persoane în 13 inspectorate din cele 42. Deci, maxim ar fi fost vorba de 1.785 de persoane”, a explicat, astăzi, Sorin Cîmpeanu.
Ministrul Educației a mai ținut să precizeze că este necesară o revizuire a modului de normare, mai ales acolo unde populația școlară este în creștere. “Acolo, și normele trebuie să fie în creștere, și nu în scădere. Această normare ar trebui făcută cu maxim de profesionalism”, a conchis Sorin Cîmpeanu.