Din lei au ajuns cam mieluşei…

Un nou derby al Olteniei câştigat de Pandurii Tg-Jiu. Duminică seară, formaţia antrenată de Sorin Cârţu s-a impus pe ,,Municipal” în faţa Universităţii Craiova, spulberând practic speranţele echipei din Bănie de a mai prinde un loc de Cupe Europene.

De fiecare dată, partidele dinte Pandurii Tg-Jiu şi Universitatea Craiova au iscat diverse comentarii, însă la fiecare derby al Olteniei spectacolul nu a lipsit deloc
De fiecare dată, partidele dinte Pandurii Tg-Jiu şi Universitatea Craiova au iscat diverse comentarii, însă la fiecare derby al Olteniei spectacolul nu a lipsit deloc

Victorie de orgoliu, dar şi un succes pentru un final liniştit de sezon. Cam aşa am putea caracteriza ultimul rezultat oficial din Liga lui Mitică al Pandurilor în chiar derby-ul Olteniei contra Universităţii Craiova. La capătul unei partide în care Cârţu and Co i-au stricat din nou planurile lui Adrian Mititelul, gruparea gorjeană s-a impus la limită (dar mai mult decât suficient) în faţa formaţiei din Bănie. Deşi au venit la Tg-Jiu cu gândul la ,,cel puţin un egal” (dacă e să ne luăm după declaraţiile ,,juveţilor” de dinaintea partidei în ,,cursa” pentru un loc în Cupele Europene), trupa lui Nicolo Napoli a capotat încă din prima parte a întâlnirii, golul lui Daniel Ghindeanu din minutul 20, dovedind încă o dată că tinereţea Universităţii nu este de ajuns pentru a obţine performanţa, dar şi pentru a învinge experienţa unei ,,vulpe bătrâne” ca Sorin Cârţu. Ba mai mult, atunci când tratezi puţin cam de sus o partidă şi te consideri favorit, s-ar putea să nu te trezeşti decât când se termină cele 90 de minute, ceea ce s-a şi întâmplat cu echipa craioveană în jocul cu Pandurii. În schimb, fiind genul de om care mai degrabă tace şi face, mai ales dacă ne luăm după acea ,,silentio stampa” din ultima vreme, ,,Sorinaccio” a avut din nou câştig de cauză cu mult mai ,,temperamentalul” Mititelul, dar şi cu ,,tranquillo” Napoli. De data aceasta însă, Mititelul nu a mai stat ,,tranquillo” de patru ori aşa cum s-a întâmplat în Cupă, ci doar o singură dată… O singură dată, dar decisiv pentru a spune adio, viselor europene ! Aşa că, din lei au redevenit mieluşei.

Două reprize ,,diametral opuse”

Chiar dacă Pandurii au ajuns la cel de al V-lea succes din campionat în doar 6 etape, antrenorul Sorin Cârţu preferă să stea cât mai ,,retras”, cel puţin atunci când vine vorba despre declaraţii. Astfel, ,,secundul” Florin Bejinaru a fost din nou ,,trimisul” oficial al lui ,,Sorinaccio” şi la finalul partidei cu Universitatea Craiova. Bejinaru a ţinut să facă o scurtă caracterizare a confruntării de pe ,,Municipal”: „ Au fost două reprize, poate, diametral opuse, una în care noi am controlat jocul şi am avut ocaziile cele mai clare de a marca şi am şi reuşit să înscriem. A fost şi un moment psihologic al meciului la 1-0 pentru noi, la acea acea fază în care Raskovic a scăpat singur cu Bornescu. Eu zic că dacă el reuşea să înscrie, în procent foarte mare jocul era terminat. A doua repriză şi-a creat şi Craiova câteva ocazii. În partea a doua a jocului am făcut o schimbare de ordin tactic şi am trecut în alt sistem de joc cu un singur vârf şi ne-am retras deliberat, dar am lăsat spaţii foarte puţine Craiovei. Ştiam că Craiova va veni cu mingii lungi şi au făcut şi o schimbare în acest sens şi l-au trimis pe Njock în teren. Până la urmă ne-am apărat bine, dar cu puţină şansă sau cu o mai mare atenţie, pe finalul partidei victoria putea fi mai clară dacă Tilincă reuşea să fructifice oportunitatea de a marca.”
În ciuda succesului la limită în faţa Craiovei, secundul Pandurilor a ţinut să precizeze că victorie formaţiei gorjene a fost una meritată, dar şi ,,muncită”.
„A fost o victorie muncită de noi şi de aceea spun că am meritat să câştigăm. Este o victorie categorică, am respectat Craiova până la un anumit moment, dar am reuşit să o învingem din nou. A fost o partidă frumoasă, care şi-a respectat blazonul de derby al Olteniei. Până la urmă a fost un derby la acest meci de la Târgu Jiu. Şi noi sperăm să avem cât mai multe derby-uri de acest gen”, a precizat Bejinaru.

Diferenţa a făcut-o faptul că am marcat, am fost mai concentraţi şi mai pragmatici şi poate mai motivaţi. E o victorie muncită şi nu a fost deloc facilă. E victoria băieţilor care au respectat strategia tactică a domnului Cârţu. Am reuşit să anihilăm piesele mai grele ale Craiovei, jucătorii care ar fi putut face diferenţa. Ei şi-au creat şi câteva ocazii de a înscrie de aceea pot să spun că am avut şi noroc dar fără noroc nu poţi face performanţă. Pentru că au fost jocuri în care am controlat totul dar am fost învinşi. Şi atunci ce e mai bine, să joci bine şi să fii învins sau să joci mai puţin bine dar rezultatul să îţi fie favorabil.
Florin Bejinaru, antrenor Pandurii Tg-Jiu

În prima repriză nu am fost în joc şi asta a fost greşeala noastră. Pandurii au reuşit să dea gol şi să creeze faze periculoase pe două contraatacuri. Momentul a fost în favoarea lor, după care noi am greşit multe pase şi am fost prea nervoşi, deşi am avut două ocazii de gol. În repriza a doua echipa a încercat să recupereze şi a alergat după egalare, am controlat jocul şi am fost mai buni chiar. Dar Pandurii au făcut ceea ce ştiu mai bine să se apere, să tragă de timp şi să distrugă jocul şi au reuşit să aibă şi două ocazii pe contraatac, tot pe fondul a două greşeli ale noastre. Totuşi, victoria e meritată de Pandurii. Au dat gol şi s-a terminat 1-0, deci au câştigat jocul. Au meritat victoria. Noi n-am reuşit să înscriem deşi am avut şi noi ocazii.
Nicolo Napoli, antrenor U. Craiova