Dică, oprit către Pandurii doar de… salariu!

Negocierile în cazul transferului mijlocaşului rapidist Ionuţ Stancu la Pandurii Tg-Jiu par a fi intrat în impas, cel puţin deocamdată. Şi asta pentru că, în ciuda dorinţei jucătorului de a juca din nou sub comanda lui Sorin Cârţu, conducerea grupării de fotbal gorjene a anunţat că pretenţiile financiare ale lui Dică sunt cu mult peste salariul mediu al  componenţilor de bază de la Pandurii.

Momentan, Dică are puţine şanse de a schimba tricoul Rapidului cu cel al Pandurilor
Momentan, Dică are puţine şanse de a schimba tricoul Rapidului cu cel al Pandurilor

Deşi ceea ce părea la un momendat a fi un o achiziţie cât se poate de reală pentru formaţia de fotbal gorjeană, transferul lui Emil Dică de la Rapid Bucureşti la Pandurii Tg-Jiu se găseşte acum în impas. Explicaţia este una extrem de simplă, cel puţin în concepţia conducerii grupării oltene. După ce
Rapidul i-a stabilit lui Dică un preţ de ,,dumping” de 35.000 euro, preşedintele Pandurilor, Marin Condescu, a precizat în schimb, că salariul pe care îl cere mijlocaşul este unul foarte mare pentru o echipă de acest gen. Deşi principalul responsabil al Pandurilor spune că a sistat pentru moment negocierile, acesta susţine că îşi doreşte în continuare semnătura mijlocaşului. Condescu speră ca Emil Dică să renunţe la o parte din suma pe care a cerut-o iniţial: ,,Rapidul a anunţat că mijlocaşul Emil Dică poate pleca la orice echipă care achită 35.000 de euro. O fi preţul lui Dică mic, dar salariul este foarte mare. E de trei ori mai mare decât un salariu mediu al unui jucător de la Pandurii. O să vorbim cu el să vedem dacă ne vom putea înţelege în privinţa pretentiilor lui şi apoi vedem dacă va veni la Pandurii. Oricum, el trebuie să ne dea un răspuns până în data de 5 ianuarie. I-am dat ocazia băiatului să se gândească la propunerea noastră şi imediat după sărbători să ne dea un răspuns.”
Mijlocaşul Emil Dică a jucat în ultima perioadă numai la echipa a doua a Rapidului, deoarece nu a fost deloc apreciat de Jose Peseiro şi şi-a arătat  dorinţa de a părăsi Giuleştiul. Dică a fost transferat la Rapid în 2005 la cererea lui Răzvan Lucescu, de la FC Argeş, costând la vremea respectivă gruparea “alb-vişinie” nu mai puţin de 400.000 de euro. Mijlocaşul şi-a trecut în cont trei sezoane alături de formaţia bucureşteană.

Şi Stancu se află „în aşteptare”…
În afară de Emil Dică, gruparea de fotbal gorjeană mai are în vedere un alt rapidist pentru perfectarea unui eventual transfer în această iarnă. Dacă la Rapid, Ionuţ Stancu este foarte departe de a prinde lotul, mijlocaşul este decis să nu mai rămână nici la Poli Iaşi pentru returul de sezon 2008-2009.  Stancu vrea astfel să îşi schimbe din nou echipa, iar prima destinaţie dorită de fotbalist este chiar Pandurii Tg-Jiu. După ce a mai evoluat sub comanda lui Sorin Cârţu, Ionuţ Stancu a recunoscut că se gândeşte serios să vină la Tg-Jiu şi speră ca oficaliii celor două cluburi de primă ligă să se înţeleagă în privinţa sumei de transfer.
,,În mod sigur nu voi mai rămâne la Iaşi pentru că împrumutul meu acolo, a expirat. Cum Rapidul nu mai intră în planurile mele de viitor, aş vrea să plec la o altă echipă. Cu cei de la Pandurii am vorbit deja şi aştept să se rezolve situaţia pentru că este o soluţie viabilă pentru mine. Şi în vară s-a pus problema să ajung la Pandurii, dar Rapidul s-a opus. Acum sper să reuşească totuşi, să cadă de comun acord. Degeaba vreau eu să merg acolo, dacă Rapidul nu vrea să mă dea la Tg Jiu. M-aş bucura să lucrez cu domnul Cârţu. Este un antrenor bun cu care am mai lucrat şi m-am înţeles foarte bine”, a spus Stancu.