Condescu îl apară pe Becali

condescu-1Preşedintele Pandurilor, Marin Condescu, este de părere că scandalul ,,Valiza” reprezintă doar o manipulare din partea presei. Oficialul grupării de fotbal gorjene declară că acest scandal a explodat tocmai în această perioadă  pentru a distrage atenţia opiniei publice de la alegerile parlamentare derulate în noiembrie 2008.
„Presa a intrat în jocul păpuşarilor şefi care au distras atenţia opiniei publice de la lucruri foarte grave care s-au întâmplat pe scena politică din România, de la alegerea în parlamentul ţării a unor oameni care au colaborat cu securitatea” a spus Condescu.
După ce numele Pandurilor a apărut în discuţiile dintre Gigi Becali şi Victor Piţurcă legate de scandalul „Valiza”, au început să circule diverse supoziţii. Mai précis, este vorba de unele meciuri disputate în campionatul trecut, partidele dintre Steaua şi Pandurii (1-0), respectiv Gloria Buzău – Pandurii (1-3) şi de care sunt legate unele suspiciuni. Conform stenogramelor prezentate de procurorii DNA, Gigi Becali şi Victor Piţurcă discutau la telefon despre faptul că jucătorii de la Pandurii ar fi fost nemulţumiţi că n-au primit bani de la patronul Stelei, deşi acesta din urmă lasă să se înţeleagă că ,,aranjamentul” nu prevedea o sumă de bani, ci doar cele 3 puncte de la Gloria Buzău. Însă, tot în cadrul aceleeaşi discuţii dintre cei doi oameni de fotbal mai intra în ,,joc” o altă sumă de bani, Becali susţinând ,,cu tărie” că „le-am dat atunci o sută”, banii respectivi putând fi un posibil ,,bonus”  pentru victoria Pandurilor cu CFR Cluj.
După ce Pandurii au fost târâţi în scandalul ,,Valiza”, preşedintele grupării de fotbal gorjene, Marin Condescu, a acceptat să vorbească despre implicarea lui Gigi Becali în acest caz. Responsabilul oltean susţine că jucătorii de la Pandurii nu au primit nici un ban de la patronul Stelei după ce au învins CFR-ul în sezonul precedent. Condescu recunoaşte că a împrumutat bani de la Becali, dar acesta nu a pus nici o condiţie în schimb.
,,Nu am de făcut nici un comentariu, am avut nişte discuţii cu domnul Becali anul trecut, în care-mi spunea că va ajunge Steaua pe primul loc înainte de Paşti. Jucătorii nu aşteptau nici o primă, că au avut destul în meciul cu CFR. Au fost două cazuri în care eu doar am împrumutat bani de la Gigi, dar nu mi-a pus nici o condiţie să batem pe cineva. Noi, când am venit de la CFR, am rămas în cantonament la Mogoşoaia şi jucătorii glumeau: că ei nu primesc nimic de la Steaua, aruncau aşa: ce facem, cât primim?”, susţine preşedintele Pandurilor, Marin Condescu.