Deyvidas Matulevicius: „Cele cinci goluri de până acum nu mă mulţumesc”

Lituanianul Matulevicius pare cel mai în formă atacant al Pandurilor din acest moment.
Lituanianul Matulevicius pare cel mai în formă atacant al Pandurilor din acest moment.

Pentru lituanianul Deyvidas Matulevicius, primele meciuri oficial din 2013 cu Pandurii Tg-Jiu au fost de bun augur. După ce a marcat în partidele cu Ceahlăul şi cu Vaslui, golurile care au adus 6 puncte extrem de importante pentru Pandurii în economia campionatului, atacantului de 24 de ani pare să-i fi revenit încrederea de sine. Matulevicius nu se sfieşte chiar să-şi facă şi planuri de Europa alături de gruparea de fotbal gorjeană.
Reporter: Ai surprins multă lume după ce ai fost cel mai bun jucător al partidelor cu Ceahlăul şi Vaslui…
Deyvidas Matulevicius:
Nu ştiu dacă chiar am fost cel mai bun om al meciului. A fost o muncă de echipă, toată lumea a muncit să câştige acele jocuri, iar la final am fost bucuroşi că s-a întâmplat. Asta e cel mai important. Nu-mi place să-mi aloc eu anumite merite deoarece fără colegi nu reuşeam nici să marchez şi nici să câştigăm.
Rep. : Golurile din acest an te-au adus în postura de a deveni golgeterul echipei în sezonul 2012-2013. Cam care ar fi “cota” care te-ar mulţumi?
D. M. :
E bine că am reuşit să marchez din nou pentru că cele cinci goluri de până acum nu mă mulţumesc. Sunt atacant, trebuie să fac asta. Momentan mă simt în formă şi aş vrea să marchez mai mult. De fapt, în fiecare partidă eu am încercat să dau gol, dar nu mi-a reuşit de fiecare dată… Cred că dacă aş reuşi să marchez 10 goluri până la finalul sezonului aş fi mai mult decât mulţumit.
Rep. : Cum priveşti concurenţa de la echipă pe postul tău?
D. M. :
Concurenţa este benefică şi pentru jucători şi pentru echipă, deci pe mine nu mă sperie deloc. Iar cine se antrenează cel mai bine, cine joacă cel mai bine, cine este cel mai în formă, acela este titular şi are şanse să evolueze mai mult.
Rep. : Cum ţi se pare noul stil de joc al Pandurilor odată cu venirea lui Cristi Pustai, te avantajează?
D. M. :
Nu ştiu dacă va fi mai bine pentru mine cu noul antrenor. La fel, nu pot deocamdată să-mi dau cu părerea despre noul registru tactic pe care îl jucăm. Eu zic să aşteptăm şi următoarele jocuri şi vedem apoi în funcţie de rezultate, dacă este o tactică bună sau nu.
Rep. : Cam care ar fi şanşele Pandurilor de a prinde un loc de cupe europene la finalul sezonului?
D. M. :
Cred că avem şanse bune ca orice echipă care se luptă la cupele europene. Noi trebuie doar să abordăm fiecare meci în parte cu maximă ambiţie şi să încercăm să adunăm cât mai multe puncte de la fiecare joc. E mai greu dacă ne gândim de acum la Europa, dacă ne facem planuri, eu cred că e mult mai bine dacă rămânem cu picioarele pe pământ şi ne jucăm şansa la fiecare meci. Însă e clar că avem şansele noastre, iar în acest moment, dacă ne luăm şi după clasament, avem 99% şanse să prindem o poziţie de cupe europene. De aceea trebuie ca asta să ne dea şi ceva încredere pentru a ajunge acolo. Trebuie să credem în şansa noastră.
Rep. : Care crezi că ar fi atuul Pandurilor în acest campionat?
D. M. :
Nu ştiu dacă chiar avem un atuu… Poate echipa. Dar ştiu că ne place să jucăm ofensiv, ăsta e stilul nostru, aşa că vom încerca să jucăm la fel ca şi până acum.
Rep.: La Piatra Neamţ vremea şi condiţiile de joc nu v-au prea ajutat să vă exprimaţi în teren, până şi la Tg-Jiu aţi avut ceva probleme pentru că gazonul era cam tare… Tu cum vezi lucrurile?
D. M. :
Fotbalul este un sport care se joacă pe orice tip de vreme. Nu poţi să şti de fiecare dată cum va fi vremea, iar dacă e şi pe zăpadă, trebui să joci fotbal. Şi mai trebuie să şi câştigi. Şi adversarul joacă în aceleaşi condiţii, deci trebuie să te adaptezi.

De ce să spunem că am fost erou? Nu, am câştigat ca o echipă, împreună am muncit mult pentru această victorie şi am reuşit-o. În fotbal e aşa mereu, dacă ai noroc, câştigi, dacă nu ai, nu câştigi.
Deyvidas Matulevicius

Pustai: “Matulevicius a fost în 2013 omul meciurilor”
Noua faţă pe care lituanianul Deyvidas Matulevicius o arată în acest debut de mini-retur l-a surprins până şi pe tehnicianul Pandurilor, Cristi Pustai, cel care nu s-a arătat deloc indiferent vis-a-vis de ultimele evoluţii ale atacantului său: „Matulevicius a fost în 2013 omul meciurilor. E un mod plăcut de a demonstra unui antrenor că s-a păcălit într-o primă fază. Am avut încredere în el la Piatra Neamţ, probabil el începe mult mai greu în pregătire. Dar sigur o să ajung să-i cunosc mai bine. Este un jucător bun, care îşi doreşte să joace.”, a punctat antrenorul formaţiei gorjene. Forccing-ul neaşteptat al lui Matulevicius l-a impresionat şi pe boss-ul Pandurilor, Marin Condescu: „Sper ca Matulevicius să o ţină tot aşa. Eu am mai spus că avem în lot fotbalişti de valoarea care ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivul, iar Matulevicius este unul dintre ei.”, a declarat preşedintele C.A. al clubului Pandurii Tg-Jiu.