Despre ”Vasilica” liberalilor

România este într-o criză politică totală ca urmare a deciziilor mai puțin inspirate ale președintelui Klaus Iohannis. Deși fanii prezidențiali se tot plâng că prin anumite decizii ale CCR s-au ”restrâns” anumite prerogative prezidențiale, adevărul că normativele constituționale nu au prea mare trecere la ultimii președinți români-Traian Băsescu și Klaus Iohannis. În cazul președintelui în funcție, pe umărul căruia am fi tentați să plângem, să nu uităm că așa zisa restrângere a prerogativelor nu l-a împiedicat să bulverseze viața politică și să fie partizan într-o manieră neîntâlnită până acum. Doar că lucrurile nu se întâmplă totdeauna cum au vrut cei vremelnic aflați în poziții decidente, a aflat asta și Adrian Năstase când a modificat Constituția pentru…Traian Băsescu, ”Marinarul” care a controlat Justiția pentru… Iohannis  și nu este de mirare ca PNL-ul să iasă pe ușa din dos din istorie din cauza unor ”anticipate” desfășurate la termen poate pentru USR.

Noua speranță liberală, după uzatul și ”eternul” Ludovic Orban, este VASILICĂ Florin Câțu. Dacă privim tabăra liberală, aflăm despre Câțu că e cea mai mare personalitate economică din România, și nu doar din acest spațiu, în ultimul secol, încât te miri cum au fost irosite asemenea ”capacități” pe la firmele internaționale. Nea Câțu ăsta este un mare patriot și a plecat din multinaționale să îi ajute pe români să o ducă mai bine, adică dacă se poate fără salarii și pensii că așa crește inflația și se duc naibii estimările. Lăsând ironiile, Vasilică Câțu posibil să fie un geniu neînțeles al Finanțelor, pe care l-au descoperit liberalii taman acum când l-au făcut un fel de Hopa-Mitică, cel mai dezavuat ministru de după 1989 la nivelul Parlamentului.  Ca și gorjeni, am fi tentați să îl apărăm pe Vasilică, are mai mulți conjudețeni  în echipa sa ministerială, dar parcă aroganța și suficiența au depășit orice limită. Împrumuturile uriașe din ultima perioadă, cursul euro aruncat în aer de declarațiile iresponsabile, niște ordonanțe cu ”cadouri” pentru mediul privat, sunt doar câteva motive să credem că Vasilică al liberalilor nu e cu nimic mai sus decât fostul premier PSD.

Dacă PSD-ul ne-a dat-o pe Dăncilă, un premier prea puțin recomandat de prestația personală, Câțu este Dăncilă al liberalilor. Poate că personajul nu merită atâta atenție, poate chiar este o valoare după cum o arată CV-ul, dar acesta s-a transformat, cu ajutorul colegilor și adversarilor din Parlament, într-un bufon. Paradoxal, Florin Câțu a ajuns un simbol al neputinței și ridicolului iar confruntarea cu Eugen Teodorovici, alt ”far călăuzitor” al Finanțelor, nu i-a făcut deloc bine. Cum nu se cade să judecăm un om politic după înfățișare, ci doar după fapte, Florin Vasilică Câțu nu prea are cu ce se mândri. Faptul că acum a fost nominalizat doar pentru a trânti Guvernul ne arată că toată pledoaria noastră este corectă și toți oamenii politici postdecembriști sunt dispensabili, punctează al naibii de bine la categoria ”ridicol”!