Despre fotbal şi nu prea…

Iubitorii de fotbal de pe meleagurile Gorjului trăiesc clipe de graţie în ultimul an şi jumătate, asta din momentul când Pandurii a început să conteze în întrecerea internă până la poziţia de vicecampioană. Dar ca la olteni, când un lucru merge bine trebuie să-l “ajutăm” noi să se aleagă praful. Pentru că asta s-a întâmplat în ultima perioadă, Complexul Energetic Oltenia nu a mai dat bani la fotbal dar a creat nenumărate tensiuni care au afectat cu siguranţă şi echipa de fotbal.
Poate că cei care au făcut zecile de reclamaţii privind administrarea banilor la Pandurii au dreptate, poate că chiar s-au făcut lucruri penale, dar faptul că nu s-a aşteptat rezultatul cercetărilor şi expertizelor ne arată că lucrurile sunt departe de a fi lămurite. Cred că toată lumea a văzut în ultimul timp un individ extrem de oportunist, în fotbal şi politică, care cu Marin Condescu în libertate spunea că nu s-au dat salariile şi primele şi prin conturi suflă vântul şi în cele 24 de pre de vid de putere spunea că toate plăţile sunt la zi. Ideea e că omul simplu vede şi analizează, prostia şi graba unora sunt puse involuntar în slujba vicleniei altora.
Desigur, acesta a fost subiectul săptămânii şi orice publicaţie locală care se respectă nu putea să îl ignore. Cum nu ar trebui să ignore presa şi, deopotrivă, cetăţenii Târgu-Jiului, ce se va întâmpla cu milioanele de euro care vor intra în  conturile de la Pandurii dinspre UEFA. Sunt bani ca echipa să crească, depinde doar de noi cum îi gestionăm, ca şi performanţa de altfel. Să nu uităm că şi handbalul a trecut la un moment prin clipe de graţie iar dilentatismul unor conducători au coborât această echipă în mediocritate. Lotul e subţire şi e  nevoie de întăriri, a ne lua după unul ieşit din cârciumă după ce a udat viitoarea avansare că se vor vinde nişte jucători înseamnă că toţi avem nevoie de un control.
Cazul Marin Condescu este important din perspectiva fotbalului din Gorj, că le place unora sau altora să recunoască. Până acum echipa a mers fără a fi ajutată, nimeni nu poate să ştie dacă va fi la fel şi fără Marin Condescu. Microbiştii din Gorj trebuie să fie conştienţi de puterea lor şi să sancţioneze  pe cei care ar putea să coboare fotbalul. Cum pâinea e din ce în ce mai puţină, cine ne ia “circul” îşi asumă o sarcină mortală.