Demisie de onoare: Stângă s-a despărţit de Energia

În urma şedinţei de analiză desfăşurată împreună cu cei din conducerea administrativă a clubului gorjean, Vasile Stângă a cerut rezilierea amiabilă a contractului, iar oficialii Energiei au acceptat imediat propunerea selecţionerului.

Înainte de a pleca de la Tg-Jiu, Vasile Stângă pare să regrete însă, că nu a reuşit cu Energia ce şi-a propus în prima parte a sezonului.
Înainte de a pleca de la Tg-Jiu, Vasile Stângă pare să regrete însă, că nu a reuşit cu Energia ce şi-a propus în prima parte a sezonului.

Aşa cum era de aşteptat, ultimul rezultat înregistrat de Energia Pandurii la Reşiţa, în campionatul Ligii Naţionale, a scris şi viitorul lui Vasile Stângă la cârma formaţiei de handbal gorjene. După şedinţa avută de clubul Energia la sfârşitul săptămânii trecute, s-a stabilit cu acordul ambelor părţi, despărţirea antrenorului Stângă de echipa din Tg-Jiu. Deşi a fost vorba mai degrabă de o demisie de onoare, Stângă a precizat că doreşte să se concentreze mai mult asupra echipei naţionale a României pe care a preluat-o anul trecut şi la cârma căreia va participa în ianuarie 2011, la Campionatul Mondial din Suedia. „De domnul Stângă ne-am despărţit pe cale amiabilă şi cred că aşa era şi cel mai indicat. Nu vă pot spune dacă a fost vorba şi de o demisie de onoare, ci doar că domnul profesor a invocat şi faptul că doreşte să se ocupe mai mult de naţională, acolo unde, de acum încolo, va avea mai mult timp la dispoziţie…”, a precizat Grigore Popescu, preşedintele de la Energia Pandurii Tg-Jiu. Alături de Vasile Stângă, va părăsi banca tehnică a Energiei şi secundul Mircea Bedivan, contractele celor doi urmând a fi reziliate de la 1 decembrie.

Divorţ… la a doua „înfăţişare”!
De remarcat, faptul că Vasile Stângă a mai intenţionat să se retragă de la cârma Energiei şi după returul manşei din Cupa EHF cu FC Porto, însă atunci a fost a fost convins de către preşedintele clubului de handbal gorjean, Grigore Popescu, să rămână în funcţie. Fosta glorie a României a mai pregătit în cariera de antrenor alte două formaţiei de top din Liga Naţională: Steaua Bucureşti şi HCM Constanţa. Cea mai bună performanţă a lui Stângă ca tehnician a fost legată de Steaua, echipă alături de care a cucerit în premieră pentru handbalul masculin românesc post decembrist, Challenge Cup, în 2006. Pe banca Energiei, Vasile Stângă a înregistrat cea mai bună performanţă din istoria clubului gorjean, locul III în sezonul 2009-2010 al Ligii Naţionale. Stângă preluase Energia Pandurii din 8 octombrie 2008, înlocuindu-l la vremea respectivă pe Sorin Toacsen.

Stângă va fi înlocuit de Andrieş
Odată cu anunţarea despărţirii de Vasile Stângă, cei din conducerea clubului Energia au demarat deja discuţiile pentru găsirea unei noi soluţii pe banca formaţiei de handbal gorjene. Deşi au fost vehiculate mai multe nume, printre care Armanu, Avramescu sau chiar Kaba, viitorul succesor va fi din câte se pare, un gorjean. Cei din conducerea Energiei au recunoscut faptul că Liviu Andrieş porneşte cu prima şansă pentru preluarea băncii tehnice gorjene: „Avem deja mai multe variante la dispoziţie pentru viitoarea bancă tehnică, vreo două-trei nume. Şi Liviu Andrieş se află printre opţiuni, dar încă nu l-am anunţat oficial. Cred că în zilele următoare se va afla sigur. Este adevărat că am avut deja discuţii cu Liviu pentru că el este în primul rând de al nostru, cunoaşte foarte bine echipa şi a avut dealtfel şi performanţă cu echipa. Deocamdată am avut un acord de principiu cu el.”, a declarat preşedintele Grigore Popescu. De numele lui Liviu Andrieş se leagă şi prima performanţă notabilă pentru handbalul gorjean, Energia încheind sezonul 2005-2006 al Ligii Naţionale pe locul IV şi atingând atunci tot în premieră, semifinalele Cupei României, în martie 2006. La finele aceluiaşi an însă, Andrieş a fost „mazilit” de la Energia Pandurii, mai precis în noiembrie 2006. Acum, peste exact 4 ani, Liviu Andrieş şi-ar putea face revenirea în mod oficial la cârma echipei de handbal gorjene…

Curăţenia… de iarnă!
Deşi noul antrenor va avea libertatea să-şi aleagă eventualii colaboratori, ca şi stabilirea lotului de jucători pe care Energia va conta din februarie 2011, principalii responsabili ai grupării de handbal gorjene s-au grăbit să anunţe că faptul că o parte dintre jucătorii aduşi de Vasile Stângă vor „face paşi”. Din câte se pare, cei vizaţi sunt o parte dintre „vedetele” aduse tocmai de Vasile Stângă la Tg-Jiu: „Este clar că vor urma şi câteva schimbări legate de echipă. Vor pleca în mod sigur câţiva jucători, mai precis aceia care nu au dat satisfacţie. Se ştiu ei foarte bine cine sunt, nu mai e nevoie să vă dau şi nume. Asta dacă nu vor pleca ei singuri…”, a dezvălui Grigore Popescu.