De ce tace România?

Avem o țară tot mai nesemnificativă la nivel internațional, un stat U.E. și N.A.T.O.  care se comportă  ca un intrus  la o masă  pentru care plătește și  consumația  comesenilor.  Suntem atât de jos și  ne comportăm atât de umil încât foarte curând și Marea Neagră ne va pune condiții și va obține ce vrea de la noi.  Bineînțeles, vorbim de o ironie care s-ar putea să nu mai fie posibilă în perioada următoare că așa vrea Ucraina, Ungaria, Austria și alte țări  care dictează pe la noi. Suntem o țară atât de cuminte  și care nu obține nimic încât foarte curând o să servim la masa pe care tot noi o plătim, ca să nu uităm de unde am plecat anterior.

Suntem pe final de mandat Iohannis  în care constatăm, noi cei mulți că politicienii au altă treabă, că au fost niște ani pierduți.  În N.A.T.O. și U.E. ne-au  dus Adrian Năstase și Ion Iliescu, Traian Băsescu și Klaus Iohannis au doar meritul că nu ne-au scos. Nici măcar nostalgia după conducătorul german nu ne-a ajutat, am fost și vom rămâne la Porțile Schengen ca ultimii ”tiriplici” pentru că nu avem oameni politici. Aș fi curios dacă, pe bune, speră cineva că Ciucă sau Ciolacu vor face mai mult decât actualul președinte? Atenție, vorbim despre a face ceva mai mult decât nimic!

Criza ucraineană ne-a arătat cât de mici și nesemnificativi suntem mai ales după ce granița N.A.T.O. a fost mutată în Ucraina. România a făcut eforturi supraomenești cu refugiații, a înarmat ilegal -de vreme ce este secret și nu avem hotărâre CSAT-Ucraina  și  cine știe ce alte lucruri  iar vecinii noștri ne-au dat cu tifla și ne-au pus în brațe  o lege a minorităților care îi îngenunchează pe ruși și români, cele mai mari minorități din fosta republică sovietică. Cu o singură excepție notabilă, ministrul de Externe Bogdan Aurescu, nimeni nu a zis nimic la nivelul clasei politice și, bine ar fi să ne înșelăm, Aurescu va plăti cu funcția dorința de a apăra interesul național.

Ultima situație jenantă  la care a contribuit și presa românească,  tot mai superficială și neprofesionistă, este scandalul   paradei mascaţilor de la Bacău care pleacă la colindat. Anul acesta, faptul că unii dintre participanţi au ales să se ”costumeze” în ruşi a atras criticile unora dintre cei care au văzut parada  deși ironiile afectau ambele tabere. Nimeni nu pare să știe ce s-a întâmplat cu adevărat acolo, nimeni nu pare să înțeleagă textul pentru că știm cum este cu ”analfabeții functional”, dar imbecilii care au făcut subiectul national nu cumva au făcut jocul lui Putin? Și ca să vedeți unde ne aflăm, Ambasada Ucrainei dă ordine în România de anchetare a evenimentelor de la Bacău, deși nu-I treaba ei iar autoritățile române anunțaseră o anchetă. Iohannis, Ciucă, Ciolacu, probleme  mă?

Mai are rost să ne punem întrebarea din titlu?