Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Şcoala » Dascălii îşi vor drepturile promise de guvernanţi

Dascălii îşi vor drepturile promise de guvernanţi

Submitted by on 29 October 2013articol citit de 1,321 ori | No Comment

Membrii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (F.S.L.I.) ies în stradă de la sfârșitul lunii octombrie, începând cu pichetarea Guvernului și a sediului USL, urmând ca în noiembrie să organizeze în Capitală un miting de amploare urmat de un marș.

Constantin Huică, preşedintele USLI Gorj, spune că dascălii gorjeni vor ieşi în stradă

Constantin Huică, preşedintele USLI Gorj, spune că dascălii gorjeni vor ieşi în stradă

Potrivit lui Constantin Huică, preşedintele USLI Gorj,  în datele de 28, 29 și 30 octombrie vor avea loc, concomitent, pichetări la sediul Guvernului României și la sediul Uniunii Social Liberale, iar în aceeași perioadă, în toate unitățile de învățâmânt, din țară, unde F.S.L.I. are membri, dascălii vor fi în grevă japoneză, purtând o banderolă albă pe braț.
În data de 6 noiembrie, F.S.L.I. va organiza în București un miting de amploare urmat de un marș. La acest protest vom avea sprijinul studenților și facem apel și la părinți și la întreaga societate civilă să ni se alăture, pentru că revendicările noastre nu sunt numai pentru profesori, sunt pentru un viitor mai bun al tuturor românilor, a declarat președintele USLI Gorj, Constantin Huică.
Dintre revendicările cadrelor didactice reţinem: alocarea, începând cu anul 2014, a minimum 6% din P.I.B. pentru educație, conform art.8 din Legea Educației Naționale și creșterea ponderii cheltuielilor de personal pentru învățământ, din totalul cheltuielilor de personal din sectorul public;  modificarea Legii educației naționale, inclusiv în ceea ce privește statutul personalului didactic; adoptarea unei legi de salarizare, prin care salariile profesorilor debutanți să crească cu 50 %, iar raportul dintre salariul de bază maxim al funcției didactice și cel minim să fie de 2:1. ş.a.

Comments are closed.