Dan Diaconescu, în luptă cu Ponta

După ce președintele interimar al PP-DD Gorj, Cătălin Zamfira, a declarat că șeful său de partid, Dan Diaconescu, ar intenționa să candideze pe un colegiu de deputat la Gorj, iar sursele indică Colegiul 6 al președintelui PSD Victor Ponta, au început fierberile. Primul rezultat este acela că cinci membri din fosta conducere a organizației gorjene a patronului OTV au fost primiți în PSD, iar la nivel național Victor Ponta și-a îndreptat atenția către potențialul său contracandidat, acuzându-l de asociere cu Adriean Videanu în încercarea de a ascunde fraudele PDL de la Oltchim.
Dan Diaconescu și Victor Ponta, înr-o posibilă luptă politică, la Gorj
Dan Diaconescu și Victor Ponta, înr-o posibilă luptă politică, la Gorj
Marți, 25 septembrie 2012, președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a anunțat oficial, alături de cinci foști oameni ai lui DD, că aceștia au fost primiți cu brațele deschise în PSD: „Și-au manifestat dorința de a veni în PSD. Eu sunt sigur că împreună vom face echipă. Au demonstrat că știu să construiască o echipă și că știu să lucreze în echipă. Sunt sigur că și lângă noi vor lucra foarte bine.” La rândul lor, foștii PP-DD-iști au avut discursuri asemănătoare: „Doresc să facem o echipă foarte bună, ne vom implica activ în campania electorală și sper ca aportul nostru să se vadă în campania pentru alegerile parlamentare.” (Mihai Prunariu) „Suntem onorați și, în același timp, obligați să demonstrăm că ceea ce s-a spus astăzi despre noi nu este o întâmplare și nu sunt vorbe de curtuazie. Vom demonstra asta în bătăliile politice care vor avea loc, atât la nivel județean cât și la nivel național.” (Gheorghe Pecingină)

Trecutul politic

Mihai Prunariu a condus organizația județeană a partidului lui Dan Diaconescu înainte de alegerile locale din luna iunie a acestui an, a candidat la președinția Consiliului Județean Gorj, nu a câștigat, dar a devenit consilier județean. Gheorghe Pecingină a condus organizația municipală, a candidat la Primăria Târgu Jiu, dar a câștigat doar un mandat de consilier local. Cei doi au scos doi primari de oraș și treizeci de viceprimari, iar numărul consilierilor locali a făcut ca PP-DD să facă jocurile, devenind cel mai curtat partid. După alegeri, însă, aceștia au fost demiși din funcțiile de conducere și au demisionat din partid, renunțând și la mandatele obținute. Imediat după alegeri, mai mulți politicieni au acuzat pe Ionel Manțog, fostul lider PDL Gorj, că a fost omul din spate al PP-DD Gorj în campania electorală, deși încă era membru PDL, iar după ce a fost demis Mihai Prunariu a recunoscut că a fost sfătuit de acesta, dar nu i-a recunoscut meritele. Acum rămâne de văzut dacă va reuși, fără Manțog, să obțină rezultate politice similare în PSD, împreună cu Pecingină.

Coincidențe?

Imediat ce Cătălin Zamfira, președintele interimar trimis de la București la Gorj să preia funcția lui Mihai Prunariu, a anunțat, zilele trecute, că Dan Diaconescu ia în calcul o candidatură la Gorj, la alegerile parlamentare, poate chiar pe Colegiul președintelul PSD Victor Ponta, s-au concretizat și negocierile între organizația PSD Gorj și cinci dintre foștii PP-DD-iști din fruntea organizației de la Gorj și anume Mihai Prunariu, Gheorghe Pecingină, Lucian Boian, Cornel Dudea şi Gelu Căruntu.
A apărut, tot în aceste zile, declarația președintelui PSD Victor Ponta, în care anunța că Dan Diaconescu, cel care a câștigat licitația de vânzare a Oltchim încearcă, împreună cu PDL-istul Adriean Videanu, să ascundă fraudele făcute la Oltchim de firmele apropiate PDL-ului.