Cu legea pre lege călcând

Au trecut cinci luni din momentul când ex-premierul Adrian Năstase și-a tras un glonț în cap în momentul când a fost condamnat la închisoare într-un dosar care l-a purtat ani de zile prin fața anchetatorilor. Puțini dintre noi au înțeles drama prin care trecea un om cu experiența sa juridică, care știa că este nevinovat, un om care simțea că este linșat juridic la ordinul ”tartorului” de la Cotroceni și a personajului de tristă reputație,  Monica Macovei. Gestul lui Năstase a fost catalogat în fel și chip dar abia acum câteva zile el a fost lămurit, judecătorii-acei indivizi pe care tot Băsescu ni i-a arătat corupți și slab pregătiți-au dat o condamnare fără dovezi, un concurs de circumstanțe.
Deși ”lătrăii” portocalii s-au grăbit să interpreteze în fel și chip  justificarea condamnării, atenție ”opera” a durat cinci luni, un lucru este clar, s-a dat o sentință aiurea. Cum a fost posibil ca un demnitar al statului român să fie luat de pe stradă și aruncat în închisoare? Ba, mai mult, ca judecătorii respectivi, și procurorii mai înainte, să nu fie în stare să producă niște dovezi minime pentru încarcerarea lui Năstase este cel mai bun semn că procesul a avut o mare problemă. Nu mă număr printre fanii lui Adrian Năstase, sunt dintre aceia care cred că acesta poate se face vinovat de alte lucruri, dar nu e normal ce se întâmplă acum în România. La fel de anormal mi se pare faptul să nu putem trimite, măcar acasă, asemenea judecătoare ”boate” după exprimarea unui celebru teoretician al didacticii.
Oricare dintre noi, dacă s-a putut cu Adrian Năstase, poate fi ridicat de pe stradă și dus la beci urmând ca după aceea să aflăm că s-ar putea să fim  vinovați. Nimeni din România nu ar trebui să se mai simtă în siguranță, cu atât mai puțin Traian Băsescu pentru că taberele se schimbă, cu o Justiție handicapată. Pentru că ”organele” noastre suferă de docilitate exagerată, slabă pregătire și corupție. Pe mâna acestor ”specialiști” este lăsată dreptatea și de aceea România plătește din greu la CEDO fără ca vinovaților să li se clintească vreun fir de păr. Dacă ascultă ordinele de la Cotroceni, judecătorii respectivi sunt bine și ferice cu sutele lor de milioane pe lună doar din salarii. Și dacă ar fi doar asta….
În ultimii ani am tot văzut oameni condamnați fără vină de o Justiție obtuză. Ce să mai spunem de procesele pe care pe aceleași cazuri avem sentințe diferite? Cum să mai ai încredere în judecători care nu știu legea și și-au dovedit de nenumărate ori incompetența. Nimic nu se întâmplă în România pentru că suntem o țară altfel, o țară unde condamnăm la televizor și nu avem bunul simț să plecăm când am dat-o cu oiștea în gard. Gândiți-vă că nimeni nu a îndrăznit până la Parlamentul European să demonstreze că fostul procuror ceaușist Monica Macovei minte?Cât de târziu s-a făcut acest lucru!
Cât se va mai putea accepta în România ca Justiția să fie legată la ochi la propriu?

One Comment on “Cu legea pre lege călcând”

  1. -Vaaaaaai sărăcuţul , ce nevinovat e !!!!!!
    Bă nea ….ăsta,care scriseşi articolul :mie-mi e ruşine de ruşinea ta,bă !

Comments are closed.