Cu frauda pe democrație călcând

La mai bine de 30 de ani de la Revoluție, România este țara unde speranța a dispărut aproape în toate domeniile. Acum se pare că am asistat la o uriașă fraudă cu un mecanism mult mai complex, sondajele merg pe un scenariu care apoi este confirmat în ziua scrutinului printr-un proces electoral viciat. Acum începem  să înțelegem de ce Ludovic Orban spunea că PSD-ul își dorește revenirea la guvernare prin moțiunea de cenzură pentru a frauda alegerile. Citite în oglindă, afirmațiile premierului ne spun că Guvernul a putut și a fraudat alegerile. Au fost probleme prin multe zone din țară, lucru ce arată că Guvernul, preocupat de condițiile sanitare, a uitat să organizeze niște alegeri corecte.Și dacă ne uităm unde au apărut crizele și ce formațiuni politice nu mai vor, dintr-o dată, nici un fel de transparență, înțelegem cam cine a fraudat că tot se laudă unii că au câștigat alegerile. Bineeînțeles, se vor renumăra voturile sau se vor reface alegerile  doar împotriva PSD( ”Ciocu mic, noi suntem la putere!”), dar asta e fix problema social-democraților și a lipsei lor de verticalitate!

USR-ul, partidul ”curat” și cu altfel de politicieni, se dovedește pe zi ce trece o imensă gogoașă. Dovada o avem acum la Capitală unde Clotide Armand și Dan Barna țin cu dinții de un scor electoral  despre care chiar și ei au recunoscut că are probleme. Dovezile apărute în presă sunt devastatoare dar cum ordinul pe unitate, inclusiv al presei finanțată netransparent, este să câștige Dreapta nu se va întâmpla nimic. Vom compromite din nou instituțiile statului să spună cum vrea Guvernul dar nu se va întâmpla nimic, președintele Klaus Iohannis a grăit! Chiar dacă electoratul Dreptei este conservator și aici regăsim și ”analfabeții funcțional”, după cum zic sondajele, e cam ”de porc” să susții că nu s-a întâmplat nimic la Sectorul 1 la București după cum a văzut o țară întreagă. Din momentul când ”prea curatul” Barna a intrat ilegal în Biroul Electoral de acolo, poate pentru niște intimidări, e clar că lucrurile sunt necurate acolo. Vom avea din nou ”pixelul albastru”, complotul rusofonilor ș.a., în funcție de coeficientul de inteligență al electoratului USR. Liberalii de la guvernare nu vor mișca un deget pentru că așa se compromite USR-ul pentru viitor!

Cu toate că PSD-ul pare pe un trend bun iar evenimentele de la București salvează poziția șifonată  după pierderile suferite în Capitală, e vorba doar de o imagine falsă. Dacă nu ar fi fost Oltenia, și eforturile Olguței, Ciolacu și Dâncu ar fi fost dați pe scări. PSD-ul e doar simbolic în Ardeal și Banat și tot mai nesemnificativ în Moldova, sunt doar primele constatări. Partidul este obligat să se modernizeze și să fie transparent în decizii, se impune clar o rebrenduire și o reconfigurare a publicului țintă. Dincolo de asta, PSD-ul trebuie să își apere oamenii și să redescopere pe militanții adevărați, oastea ”de strânsură” e bună doar când ai ceva de oferit și urmează ani grei din acest punct de vedere.