Criza europeană și România

Uniunea Europeană este în criză și se vede acest lucru de mai mulți ani, nu a ieșit cu scandal pentru că țărilor dezvoltate le- a convenit să domine pe cele foste comuniste iar acestea n-au putut să ridice capul din cauza complicității unor politicieni sau a unor instituții lăudate la Bruxelles dar controversate în țările de origine. În loc ca UE să devină federația de state așteptată și acceptată de toată lumea, avem un uriaș cu picioare de lut care apară interesele economice ale Germaniei, Franței, Olandei și a altora. Din momentul când Polonia și alte țări din centrul și sudul Europei au început să ridice vocea, totul pare să fi intrat în criză, Uniunea Europeană nu pare să aibă forța să se reformeze și să propună un nou proiect politic.
România nu este în acest film, clasa politică a acceptat statutul de colonie iar politica externă nu există. În loc să ne cerem și drepturile dar să ne onoram și obligațiile, noi ne fentăm și pe noi și pe cei din Comunitate. E un comportament de tip Cioloș, se merge la Bruxelles pentru poze și indemnizația lunară. România nu poate să răzbată cu politicienii de tip Iohannis sau Grindeanu, fără inițiativa și îmbrăcând costume care nu li se potrivesc, la fel cum vulnerabilizați de Justiție nici Tăriceanu sau Dragnea nu au ce căuta, și atunci constatăm că nu avem ce pune în loc, nu cred că cineva normal la cap ar da țara pe mâna lui Turcan sau Nicușor și alții ca ei.Și atunci ce ar fi de făcut? Cum nu putem să reînviem pe Brătieni sau pe Maniu, nu avem altă soluție decât integrarea totală și foarte rapidă în UE. Vin din urmă partide naționaliste care vor exploata la maximum situația țării, eșecul actualei guvernări va însemna recrudescența acestor tipuri de mesaje. Cum psihologic vorbind încă mergem pe ideea că străinii ne vor binele, atunci să exploatăm politicienii de import. Nu știu ce vom face când vom vedea că sunt tot ca ai noștri?
România nu are de pierdut din criza europeană, am putea să spunem că avem de ales ori la bal, ori la spital. Dacă se face integrarea totală oricum avem de câștigat, dacă nu oricum vom pleca că altfel nu vom putea supraviețui. De ce nu ne întreabă politicienii ce vrem și o dau pe anticorupție unde progresele le vede doar Kovesi?Ideal ar fi să ne păstrăm apartenența la Europa dar parcă ne întreabă cineva!