Cristi Pustai: „Trebuie să avem reacţie imediată…”

Loading

După rezultatele negative din campionat cu Rapid şi Petrolul, antrenorul Pandurilor, Cristi Pustai, a trebuit să facă o altă analiză pentru a învăţa din greşelile comise.

Tehnicianul Cristi Pustai ştie că lupta pandurilor pentru Europa este deja contracronometru.
Tehnicianul Cristi Pustai ştie că lupta pandurilor pentru Europa este deja contracronometru.

Înfrângerea cu Petrolul, dealtfel primul eşec al pandurilor de pe teren propriu din acest sezon, l-a alarmat pe tehnicianul Cristi Pustai. Iar faptul că formaţia gorjeană a căzut acum pe locul 5 în clasamentul Ligii I, returul dovedindu-se cu mult mai dificil decât prima parte a campionatului, constituie un motiv extrem de temeinic pentru Pustai de a încerca să dreagă cât mai repede busuiocul: „Trebuie să digerăm şi prima înfrângere acasă. În retur punctele se câştigă mult mai greu, lupta se ascute, atât sus la cupele europene cât şi la evitarea retrogradării. Punctele sunt mult mai greu obţinute şi mai importante. Era un meci pe care era bine să nu-l pierdem.”, crede antrenorul Pandurilor. Deşi acordă ceva circumstanţe atenuante eşecului cu Petrolul, Cristi Pustai este conştient de faptul că lupta pentru îndeplinirea obiectivului se desfăşoară deja contracronometru: „Trebuie să avem reacţie imediată pentru că mai sunt 9 partide. Se duc meciurile, punctele şi ele implicit. Eu cred că Petrolul, la cum se prezintă la ora asta, este o echipă care va juca finala Cupei şi n-ar fi un capăt de ţară că am fost depăşiţi de ei, au un lot foarte valoros.”
„Îmi reproşez alcătuirea echipei”
Încercând să găsească câteva explicaţii pentru rezultatul negativ din compania Petrolului, antrenorul Pandurilor, Cristi Pustai, recunoaşte că şi el poartă o parte din vină la fel de mare ca şi jucătorii. Mai ales atunci când vine vorba despre alcătuirea echipei de bază de la ora confruntării de sâmbătă: „Bineînţeles că îmi reproşez alcătuirea echipei. O să mă mai uit o dată la meci, îmi reproşez, o să mă analizez, să-mi caut greşelile, o să am şi cu jucătorii o analiză pentru că putea să se desfăşoare altfel acest joc dacă înscriam. Pentru că la 3-1 era foarte greu să mai revenim în joc, atunci s-a rupt echilibrul, jucătorii au picat psihic.”, mărturiseşte Pustai.

„Să nu pierdem la Cluj”

În condiţiile în care Pandurii au coborât deja pe locul V în clasamentul Ligii I, următoarea dispută din campionat se anunţă a fi una extrem de importantă pentru a încerca redresarea situaţiei. La fel crede şi antrenorul Cristi Pustai, care anunţă că echipa gorjeană nu trebuie să piardă în deplasarea cu CFR Cluj: „Mai sunt 27 de puncte puse în joc. Într-adevăr e important în primul rând să nu pierdem la Cluj şi să începem din nou să acumulăm puncte, avem deja două meciuri fără niciun punct.”, concluzionează tehnicianul Pandurilor.

Nu e în pericol calificarea în cupele europene, dacă ştim să jucăm de acum încolo… Se ştia din iarnă de când am schimbat obiectivul, că vom mări primele pentru calificarea în cupele europene.
Marin Condescu, preşedinte C.A. Pandurii Tg-Jiu