Cristi Pustai: „Puteţi calcula, dacă facem 1,8 puncte pe joc”

Cu mai puţin de o săptămână înainte de redebutul oficial, matematicianul de pe banca Pandurilor şi-a făcut calculele: 27 de puncte în retur ar duce formaţia gorjeană în Europa.

Încă de la preluarea băncii tehnice a Pandurilor, Cristi Pustai a afişat o doză neaşteptată de optimism.
Încă de la preluarea băncii tehnice a Pandurilor, Cristi Pustai a afişat o doză neaşteptată de optimism.

Pandurii a ajuns la finalul pregătirii din Antalya, trupa lui Cristi Pustai trecând cu bine peste cele două stagii ale iernii, dar şi terminând neînvinsă în amicale. Iată şi ultimul unsprezece de start folosit de tehnicianul Pandurilor în partidele de pregătire: Mingote – Ungurușan, Viera, Christou, Vlad – Nistor, Anton – Voiculeț, Răduț, Predescu – Popin. Deși a declarat că va continua să meargă pe sistemul promovat la Pandurii de Grigoraș, Cristi Pustai pune accent și pe defensivă, noul antrenor al gorjenilor gândind un sistem special pentru faza de apărare, acolo unde vrea o așezare cu doi închizători. În cele două meciuri de verificare ce au contat cel mai mult pentru pregătirea debutului parții secunde a campionatului, Pustai a mers pe aceeași echipă de start. „Am încheiat cu bine un stagiu de pregătire în care ne-am fi dorit încă două meciuri amicale, dar a trebuit să renunțăm pentru că începem mai repede decât era anunțat inițial. Am înscris puțin în meciurile amicale, dar e bine și că am primit puține goluri și nu am pierdut niciun meci”, a declarat Pustai făcând o rapidă analiză a celui de-al doilea stagiu, unul în care Pandurii a disputat patru jocuri de verificare, încheiate cu trei rezultate de egalitate și un singur succes.

Ar mai putea aduce un atacant

Chiar dacă din lotul echipei gorjene este posibil să mai dispară și alți jucători în afară de împrumutul deja anunțat al lui Buleică la U Cluj, Pandurii nu renunță la ideea de a mai căuta soluții de revigorare a atacului. Preşedintele executiv al clublui de fotbal gorjean, Eugen Pîrvulescu, speră ca sârbul Popin să se ridice la nivelul așteptărilor și chiar să se reușească, pe ultima sută de metri, înregimentarea a încă unui vârf: „Nereușind să-l transferăm pe Gogliotti, l-am transferat pe Sașa Popin, un atacant care sperăm să ne ajute, să marcheze pentru că avem nevoie de atacanți care să înscrie goluri. Este posibil ca până la finalul perioadei de transferări să mai apară încă un atacant. Suntem în discuții”, a mai spus președintele executiv al gorjenilor.

S-a întors Ibeh

Din păcate, problemele medicale nu le-au dat pace celor de la Pandurii, nici în această iarnă, la fel ca în prima parte a campionatului. Dacă fundaşul Iulian Mamele şi atacantul Karim Boutadjine au şanse minime să prindă redebutul de sezon (după ce ambii au trecut chiar pe la „cuţit”), vestea bună pare să vină din partea lui John Ibeh. Atacantul a revenit de câteva zile bune în cantonamentul Pandurilor şi încearcă să recupereze pe ultima sută de metri perioada de pregătire pierdută până acum. Oficialii clubului de fotbal gorjean au ţinut să dezvăluie care este situaţia jucătorilor care au acuzat şi acuză încă probleme medicale: „Ibeh s-a întors după tratamentul din Germania, se prezintă destul de bine. S-a antrenat separat sub comanda preparatorului fizic. Şi Cornel Predescu a stat 2-3 zile, dar acum este apt 100%. Claudiu Voiculeţ a simţit ceva dureri la gleznă şi nu a riscat să joace decât pentru un amical. Mamele este în ţară, cel mai probabil nu va mai ajunge în Antalya, va reveni la echipă când ne întoarcem noi în România.”, a precizat executivul Pandurilor, Eugen Pîrvulescu.

Pustai: „Fiecare punct în parte va conta”

Tehnicianul Cristi Pustai este deja cu gândul la viitoarele confruntări oficiale din campionatul Ligii I. Cu atât mai mult, cu cât, succesorul lui Grigoraş apreciază încă de pe acum că va avea parte este de un retur de sezon extrem de dificil: „Returul va fi o perioadă grea, cu opt jocuri acasă și cinci jocuri în deplasare. E bine că în jocurile de acasă am avut un punctaj bun. Primele patru etape jucăm cu echipele din Moldova,o perioadă foarte importantă. Apoi, până la meciul cu Steaua, vin încă cinci meciuri, din care trei sunt pe teren propriu, două consecutive, cu Dinamo și Bistrița, și de fiecare dată când sunt două jocuri consecutive sunt destul de grele. Deplasări la Rapid și Cluj, iar apoi din nou acasă cu Petrolul. Este foarte important cum gestionăm întreruperile pentru jocurile echipei naționale. Fiecare punct în parte va conta.”, spune Cristi Pustai. Cum Pandurii şi-au anunţat în această iarnă ca obiectiv un loc de cupe europene la finalul sezonului, „matematicianul” Pustai a şi început să-şi facă calcule de zor: „Nu aș vrea să fac o prognoză, deși îmi plac lucrurile astea. Este un obiectiv personal și n-aș vrea să-l fac public. Am primit critici că nu e bine să-l fac public dinainte. Dar, puteți calcula, dacă facem 1,8 puncte pe joc, am putea atinge obiectivul.”, a punctat la propriu, tehnicianul formaţiei gorjene.