Crin Antonescu îi ia faţa lui Geoană

Lupta pentru turul II se ascute.  Băsescu – 31%, Antonescu – 22%, Geoană – 21%, Oprescu 12%
Lupta pentru turul II se ascute. Băsescu – 31%, Antonescu – 22%, Geoană – 21%, Oprescu 12%

Un sondaj realizat la comanda site-ului Inpolitics de institutul Operations Research, din Cluj, prezintă o luptă pe viaţă şi pe moarte între doi posibili finalişti, Crin Antonescu şi Mircea Geoană.
Distanţa între ei este de numai un procent, în favoarea liberalului. De fapt, Crin Antonescu reuşeşte să rămână în faţa lui Mircea Geoană, datorită propriei prestaţii, deşi Geoană beneficiază de suportul unui partid foarte mare. Pe această tendinţă, Crin Antonescu este cel care va ajunge în turul doi al alegerilor şi este favorit să câştige aceste alegeri.
Sondajul relevă susţinerea de care se bucură, pe mai departe, Klaus Johannis, ca premier, în ochii românilor, dar şi menţinerea la cote foarte înalte (75%) a procentului celor care cred că România merge într-o direcţie greşită.

Johannis, lider la încredere
Sondajul Operations Research îl clasează pe primul loc la capitolul “Încredere” pe  primarul Sibiului, Klaus Johannis, cu 38%, urmat de candidatul independent Sorin Oprescu – 37%, Crin Antonescu – 35%, Mircea Geoană – 35%, Traian Băsescu – 34% şi Emil Boc- 31%. Doar 49% dintre români anunţă că sunt dispuşi să se prezinte la vot, în timp ce 38% nu o vor face, 13% fiind plecaţi.
La alegerile prezidenţiale, pe primul loc în opţiunile alegătorilor se află, în continuare, Traian Băsescu – 31%, urmat de Crin Antonescu – 22%, Mircea Geoană – 21%, Sorin Oprescu – 12%, Vadim Tudor – 6%, Gigi Becali – 6% şi Kelemen Hunor – 2%.
În turul doi, Traian Băsescu ar fi învins de fiecare dintre cei trei principali contracandidaţi ai săi. Crin Antonescu, care ar obţine cel mai bun scor în competiţia cu preşedintele actual – 56% din voturi. Scorurile lui Mircea Geoană şi Sorin Oprescu sunt ceva mai scăzute într-o competiţie cu Traian Băsescu în turul II. Mircea Geoană ar obţine 55%, iar Sorin Oprescu 53% din voturi.
50% dintre repondenţi cred că un tandem Antonescu preşedinte – Johannis premier ar fi benefic pentru România, în timp ce 40% nu ar fi de acord, iar 10% nu se pronunţă. Soluţia propusă de Crin Antonescu pentru ieşirea din criza politică guvernamentală explică, de altfel, şi creşterea de 4% pe care a înregistrat-o acesta în debutul campaniei electorale.
Sondajul a fost realizat în perioada 20-23 octombrie, pe un eşantion naţional de 1355 de persoane, atât telefonic cât şi faţă în faţă.

Biroul de Presă

10 Comments on “Crin Antonescu îi ia faţa lui Geoană”

  1. am credinta ca Antonescu va iesi presedinte.Cat despre procent..inclin sa cred ca diferenta intre el si Geoana este mult mai considerabila.El va merge in turul 2,unde va castiga detasat alegerile.

  2. Crin Antonescu i-a convins pe romani ca este un om sincer care vrea sa schimbe aceasta tara in bine ! Votam Crin Antonescu ptr schimbare

  3. O Romanie a bunului-simt.O Romanie fara comunisti si miliardari de carton.Taxe si impozite mai mici.Investitii si locuri de munca .Prin Noi Insine .Crin Presedinte.Pentru un nou inceput.

  4. ma bucura foarte mult acest sondaj,chiar am incredere ca Antonescu va castiga alegerile ,ca il va invinge pe basescu fara nici o problema…sunt convins ca Antonescu va face treaba buna,ne va readuce pe drumul ce bun,ne va scapa de criza.

  5. Crin Antonescu merita sa ajunga Presedintele Romaniei, deoarece meritam o Romanie a bunului simt. El este singurul candidat care s-a aratat just si drept in fata oamenilor.

  6. o mare parte a campaniei CRIN ANTONESCU a gresit strategic…in turul doi va intra cu siguranta (o spun majoritatea ) TR.BASESCU…deci el trebuia sa-l atace pe GEOANA si nu pe BASESCU (pentru acesta din urma avea timp in turul doi ) adversarul lui ANTONESCU in turul intai e GEOANA si nu BASESCU ..SIMPLU! PNL avea de castigat daca il avea candidat pe TARICEANU ….PSD va trage clapa PNL-ului…la asta se pricep comunistii…

  7. toata treaba este cum facem sa-l aducem macar o data pe antonescu la motru. stiu ca este foarte ocupat. dar macar o data se poate? deci domnu’ antonescu: tre sa stiti ca aveti ceva sustinere la motru domnle, sa stiti ca astia mi-au luat caledarele cu d-voastra din mina. din fieful altora acum e al liberalului antonescu. si e foarte bine asa. cred ca va fii noul presedinte. dar se poate sa veniti macar o data la motru? pe data de 17 nov inteleg ca veniti la tg-jiu. dar se poate si la motru o data?

  8. Va inselati amarnic cu Antonescu .Stiti cine il intretine ? Patriciu cel mai mare tepar al poporului roman. Nu va imbatati cu apa chioara. Cum sa fie presedinte un chiulangiu si un repetent. Nu ati avut astfel de colegi ? Ce caracter au astfel de oameni decat de increzuti, infatuati si slugoi pentru sacali. Votati pe Traian Basescu ca altfel va fi vai si amar de poporul roman si f. bine pt. patriciu, Voiculescu, Morega, Banta.

Comments are closed.