Crăciun fără zăpadă la Rânca

Staţiunea Rânca e aşezată la cota 1.700 în Munţii Parâng
Staţiunea Rânca e aşezată la cota 1.700 în Munţii Parâng

Turiştii care au petrecut Crăciunul la Rânca nu au avut parte de zăpadă. Asta, deşi staţiunea gorjeană e recunoscută în ţară ca una în care se poate schia din noiembrie până în aprilie, fără ca pârtiile să fie dotate cu tunuri de zăpadă artificială, aceasta aflându-se la cota 1700, în Munţii Parâng, una dintre cele mai înalte din ţară. Cauza a fost ploaia căzută pe 25 şi 26 decembrie, datorată temperaturilor foarte ridicate înregistrate în aceste zile în România, care a topit zăpada de pe pârtii.
De astăzi, 27 decembrie 2009, la Rânca ninge, însă, din nou. Şeful Serviciului Public de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, a declarat că zăpada avea, la ora 14.00, grosimea de 20 de cm, iar administratorii părtiilor au început tasarea acesteia, pentru ca turiştii să poată merge la schi. Cei care vor să urce în staţiune sau să coboare, pe perioada ninsorii trebuie să aibă maşinile echipate de iarnă, serpentinele fiind foarte periculoase, mai ales în caz de viscol. Poliţiştii recomandă turiştilor să nu circule pe tronsonul Rânca – Novaci pe timp de viscol.
Staţiunea Rânca e plină de turişti în această perioadă, pachetele de Crăciun şi Revelion oferite de pensiuni fiind vândute aproape în totalitate.