Cosmin Popescu renunţă la politică

Foarte supărat că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, deputatul PDL Cosmin Popescu a spus că va ieşi din politică. Acesta vrea, doar, să-şi ducă la capăt mandatul de parlamentar, după care să se retragă. Colegul său de cameră, Severus Militaru, spune, însă, că speră să-l facă să se răzgândească, pentru că nu e vinovat, ci doar victima imaginii României.

Deputatul Cosmin Popescu nu mai vrea să fie membru în nici un partid
Deputatul Cosmin Popescu nu mai vrea să fie membru în nici un partid

Imediat după ce a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de casaţie şi Justiţie, în dosarul de favorizarea a infractorului în care e acuzat că l-a favorizat pe Ionel Manţog în cazul strămutărilor de lux, deputatul Cosmin Popescu a declarat că se va retrage din politică: „ Nu comentez decizia instanţei supreme. Îmi voi da demisia din PDL şi voi rămâne deputat independent, pentru a-mi duce mandatul până la capăt, pentru că consider că fac ce trebuie. În rest, intenţionez să mă retrag din politică, dar mai întâi vreau să mă consult cu familia, înainte de a lua decizia finală.”
Deputatul PDL Severus Militaru este, însă, mult mai vocal decât Cosmin Popescu: „Sper ca el să nu facă asta. Ştiu că nu e vinovat, e doar o victimă, pentru că România trebuie să arate că a condamnat politicieni, când va fi raportul pe Justiţie, dar nu trebuie să se lase. Sper să-l conving, până la urmă!”
De asemenea, primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă, s-a declarat susţinător al lui Cosmina Popescu: „ Nu se poate să se retragă din politică domnul Cosmin Popescu. E unul dintre cei mai buni parlamentari ai Gorjului, a făcut multe pentru gorjeni şi nu trebuie să cedeze!”