Cosmin Băcilă: „E plăcut să mergi din nou. Abia aștept să joc”

Pandurul Cosmin Băcilă speră să revină pe terenul de joc. După cum spune şi el, ce a fost mai greu, a trecut…
Pandurul Cosmin Băcilă speră să revină pe terenul de joc. După cum spune şi el, ce a fost mai greu, a trecut…

Trecut în “vizită” pe la Tg-Jiu, Cosmin Băcilă pare să fi revenit în sfârşit la sentimente mai bune vis-a-vis de cariera sa de fotbalist. Chiar dacă s-a aflat preţ doar de câteva ore alături de colegii de la Pandurii, Băcilă s-a simţit din nou ca acasă şi cel mai important, s-a gândit la viitorul său de pe terenul de joc. După accidentarea suferită în urmă cu 3 luni (dublă fractură de tibie şi peroneu), urmată de operaţia la picior şi de perioada de convalenscenţă, mijlocaşul Pandurilor mărturiseşte că ceea ce a fost mai greu a trecut pentru el. Jucătorul în vârstă de 28 de ani are speranţe că va depăşi cu bine perioada de recuperare şi că va putea reveni pe gazon în circa 6 luni.
Reporter : Cosmine, cum te simţi după ce ai păşit din nou în iarbă, dar mai ales după ce ai reuşit să mergi pe propriile picioare? Cred că ţi-a fost destul de dor şi de colegi…
Cosmin Băcilă :
Îmi e dor de echipă şi de tot ce înseamnă fotbalul. Am trecut printr-un moment foarte greu pentru mine, dar am ieşit cu bine. M-am împăcat cu ideea, am trecut cu bine zic eu peste acest moment şi aştept să-mi revin cât mai repede. Ce a fost mai greu a trecut, am avut nişte dureri insuportabile, a fost foarte greu. Acum, când am mers din nou pe picioarele mele m-am bucurat ca un copil, e o senzaţie plăcută să mergi din nou. Va fi şi mai plăcut când voi juca iar fotbal.
Rep. : Practic a trebuit să înveţi să mergi din nou. Cum ai descrie această experienţă?
C. B. :
A fost o perioadă grea pentru mine în ultimele luni, nu am putut să ies din casă şi am mers doar în cârje. Nu doresc la nimeni aşa ceva. Treptat am pus un picior jos şi încet-încet am renunţat la o cârje după care şi la cea de-a doua. Acum şchiopătez puţin, dar pot merge şi sper să fie tot mai bine.
Rep. : Când speri să revii în iarbă?
C. B. :
În funcţie de cum mă voi recupera pot să revin pe teren. Medicii mi-au spus că în şase luni pot juca din nou. Dacă totul merge conform planurilor şi nu apar complicaţii cred că prin martie voi putea juca din nou. O să fac recuperarea în străinătate. Din Italia o să vin recuperat gata.
Rep. : Din nefericire, lista accidentărilor de la Pandurii a continuat şi după episodul tău de la meciul cu Steaua. Mai nou şi Pleaşcă suferă după un astfel de incident nedorit.
C. B. :
Culmea e că şi eu şi Pleaşcă suntem de pe banda dreaptă şi suntem amândoi accidentaţi la piciorul stâng. Ce aş putea să zic? Poate mai mult decât ghinion. Sper să se oprească totul aici.
Rep. : Cu Gardoş ai mai vorbit în ultima vreme sau deja ai trecut peste ce s-a întâmplat? Mai ales că totul seamănă cu un fel de blestem…
C. B. :
Pe Gardoş să-l ierte Doamne, Doamne, eu nu am nimic cu băiatul şi chiar i-am spus. Am auzit că a avut probleme şi el, dar din partea mea nu e nici un blestem. Din păcate, e ghinion şi la noi la echipă, sunt multe accidentări şi se pierd puncte tot prin minutul 90, dar asta este, aşa e la fotbal. Poate era necesar să vină şi părintele în vestiar pe la Pandurii, dar se ştie cum e, preotul spune, dar şi tu trebuie să te rogi la Dumnezeu tot timpul, nu numai când greşeşti.