Cosmin Băcilă: „O să joc şi fundaş, nu e ceva nou”

cosmin bacila
Cosmin Băcilă

Pandurii l-au pierdut pentru ultimele etape din acest an pe fundaşul dreapta Gabi Matei, singurul integralist al gorjenilor în primele 15 etape fiind diagnosticat cu ruptură musculară. Soluţia găsită de Grigoraş este retragerea lui Cosmin Băcilă pe un post pe care a mai jucat în urmă cu ceva timp. Vestea primită de antrenorul Petre Grigoraş după efectuarea ecografiei de către Gabi Matei a fost una care l-a făcut să regândească prima garnitură a Pandurilor fără mijlocaşul adus în vară de la Internaţional Curtea de Argeş, iar cea mai bună mutare pare a fi coborârea lui Băcilă în apărare, asta după ce acesta a început campionatul ca mijlocaş, iar ultimele runde l-au găsit în postură de jucător de atac. Băcilă crede că se va descurca bine şi pe acest post, mai ales că nu este unul nou pentru el, acesta evoluând de multe ori ca fundaş dreapta la Farul, dar şi la Internaţional Curtea de Argeş: “O să joc şi fundaş, nu e ceva nou pentru mine. Am mai jucat, sper să-mi fac treaba cât mai bine şi să câştigăm. Avem un meci foarte greu cu Braşovul şi avem nevoie de cele trei puncte ca de aer”, a declarat Băcilă.

Greu la antrenamente
Odată cu mutarea echipei la Drobeta Turnu Severin, antrenamentele Pandurilor se desfăşoară pe terenul principal din cadrul Complexului “Municipal” din Târgu Jiu, asta până când vor începe efectiv lucrările de modernizare a suprafeţei de joc. Chiar dacă nici suprafaţa de joc de la Severin nu este una perfectă, unii jucători plângându-se că terenul se rupe destul de uşor, suprafaţa pe care echipa joacă meciurile oficiale este cu mult mai bună decât cea pe care jucătorii echipei gorjene se antrenează: “Terenul de aici, pe care ne antrenăm, e foarte greu, cu nămol. Îţi intră piciorul în el şi e greu să te antrenezi în asemenea condiţii. E diferenţă că ne antrenăm pe un teren greu şi jucăm pe unul bun. Aici nici nu poţi să dai o pasă, acolo, pe iarbă, se duce altfel mingea”, a declarat Cosmin Băcilă. Acesta consideră că terenul de la Severin este unul care convine stilului de joc al Pandurilor, unul impus şi de talia şi tehnicitatea jucătorilor: “Terenul de la Severin este un atuu pentru noi pentru că nu suntem o echipă cu talie foarte mare şi ne convine un teren pe care să pasăm, să facem combinaţii. Nu suntem o echipă de luptă, să jucăm cu mingi lungi, să ne batem cu ei la cap”, a mai spus Băcilă.

Revirimentul echipei, mâna lui Grig
Echipa gorjeană nu a pierdut decât un singur meci în mandatul lui Grigoraş, cel disputat în deplasare în faţa Stelei. Revirimentul Pandurilor, care au părăsit sub bagheta lui Grigoraş ultimul loc şi se pregătesc să părăsească şi zona locurilor retrogradabile, este pus de jucători pe seama modului în care noul antrenor îşi face treaba: “Secretul succesului? Întrebaţi-l pe nea Grig. Eu zic că e mâna lui în revitalizarea echipei. A adus un plus. Asta e important. Şi faptul că ne dăm cu toţii silinţa pentru cele trei puncte la fiecare meci. E foarte important pentru noi să terminăm turul deasupra liniei retrogradării. De când a venit Grigoraş am tot urcat, am tot urcat şi sper să nu ne oprim. Cu nea Grigoraş jucăm să câştigăm. Niciodată nu jucăm la egal. Jucăm tot timpul la victorie, şi acasă şi în deplasare”, a mai spus Cosmin Băcilă.

3 Comments on “Cosmin Băcilă: „O să joc şi fundaş, nu e ceva nou””

Comments are closed.