Petre Grigoraş a ajuns la 46 de ani… la Târgu-Jiu!

Deşi tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, a împlinit în această săptămână 46 de ani şi a adus un motiv de bucurie în vestiarul gorjenilor, antrenorul moldovean consideră că trecerea timpului nu este un motiv de sărbătoare.

Sărbătorit de echipă în vestiar, Grigoraş vrea să se bucure de la marginea terenului după meciul cu FC Braşov.
Sărbătorit de echipă în vestiar, Grigoraş vrea să se bucure de la marginea terenului după meciul cu FC Braşov.

După câteva decade în „slujba” fotbalului, Petre Grigoraş a ajuns să-şi sărbătorească împlinirea celor 46 de ani chiar la Tg-Jiu, la cârma formaţiei Pandurii. Marţi, tehnicianul echipei gorjene a avut parte de o frumoasă surpriză, la antrenamentul de dimineaţă jucătorii şi membrii staff-ului său sărbătorindu-l în vestiar, acolo unde a primit un tricou al Pandurilor cu numărul 46, dar şi un tort ornat în formă de teren de fotbal şi inscriţionat cu mesajul „46 – La mulţi ani, Grig!”. După ce a gustat atât din tort, dar şi din surpriza pregătită de „subalternii” săi ,Grigoraş a redevenit extrem de repede tipul serios pe care îl ştie toată lumea: „principalul” a dat comanda de antrenament pentru „panduri”. Ba mai mult, şteptat şi de câţiva suporteri pentru a fi felicitat cu ocazia zilei de naştere, tehnicianul le-a mulţumit, dar a ţinut să le răspundă acestora că nu poate să se bucure încă de cei 46 de ani. Grig le-a mărturisit fanilor gorjeni că cel mai bun cadou de ziua sa ar fi victoria în meciul de vineri din etapa a XVI –a, cu FC Braşov: „Nu ştiu alţii cum sunt, dar pentru mine e cea mai tristă zi. Cum să mă bucur că am mai îmbătrânit cu un an? Să se bucure alţii. Eu mă bucur vineri dacă batem Braşovul.” Reacţia lui Grigoraş a fost imediat „aprobadă” şi de elevi săi: „Sper să-i facem vineri un cadou, dar era bine să fi câştigat şi la Alba Iulia. Aşa îi făceam un cadou extraordinar”, a precizat chiar cel care a ratat în runda trecută un 11 metri pentru Pandurii, mijlocaşul Claudiu Voiculeţ.
Intransigent chiar şi de ziua sa
Faptul că jucătorii i-au cântat în vestiar şi i-au făcut cadouri nu l-a înduplecat pe Grigoraş să fie blând în ziua cu elevii săi la antrenamente în care a împlinit 46 de ani. După o scurtă încălzire, tehnicianul a trecut la exerciţii bazate pe şutul la poartă, iar Hidişan s-a plâns de dureri în zona în care a avut problemele ce l-au ţinut departe de gazon la ultimele două partide, iar acest fapt l-a nemulţumit pe Grigoraş. După ce la începutul mandatului său la Pandurii, Grigoraş a avut probleme asemănătoare cu brazilianul Cardoso, acum tehnicianul gorjenilor nu vrea să se mai lase păcălit: “Ce te doare mă? N-ai nimic! După amiază te duci la ecografie şi dacă nu ai nimic te duci acasă!…”, i-a strigat Grigoraş mijlocaşului Pandurilor. Hidişan a continuat antrenamentul, a şutat cu piciorul drept atunci când a fost cazul, dar atunci când trebuia să şuteze cu stângul a evitat şi a preferat tsimple pase la portar pentru a încheia exerciţiul.