Firma COREMI INTER SA, care era acuzată de reprezentanţii Primăriei Dăneşti că a contestat trei licitaţii la care a participat, punând în pericol obţinerea de fonduri nerambursabile, contraatacă. Aceasta acuză primăria că, în două dintre cazuri, a favorizat concurenţa.
Aşa cum scriam în materialul „Trei finanţări, un singur contestatar”, primarul comunei Dăneşti îi acuza de reacredinţă pe reprezentanţii SC COREMI SA din Rovinari, care au contestat trei licitaţii la care au participat, la una dintre ele pierzându-se chiar finanţarea, până la finalizarea procedurilor. Aceştia ripostează, însă, întorcând acuzaţiile împotriva angajaţilor primăriei, car ar fi mers pe „principiile legate de apartenenţa la un partid politic sau altul”. Astfel, pentru achiziţia publică având ca obiect „Sistem de colectare, epurrare şi evacuare a apelor uzate din localităţile aglomerări umane din comuna Dăneşti, judeţul Gorj”, primăria este acuzată că le-a cerut clarificări multe şi într-un timp foarte scurt, printre care şi un nou certificat de atestare fiscală, care trebuia ridicat de la Bucureşti, tocmai pentru a nu se putea încadra în termen.
Un al doilea caz în care reprezentanţii primăriei sunt acuzaţi că au favorizat concurenţa, firma COREMI susţine că societatea care a câştigat licitaţia nu are nici o şansă să facă modernizarea drumului comunal Merfuleşti în 30-31 de zile, aşa cum a scris în documentaţie şi, totuşi, a câştigat licitaţia.
Contrar acuzaţiilor care li se aduc, reprezentanţii Primăriei Dăneşti spun că au fost corecţi, fapt confirmat deja, în primul caz, de Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor. Reprezentanţii COREMI sunt, însă, hotărâţi ca, dacă şi în cazul al doilea contestaţia le va fi respinsă de CNSC, să sesizeze toate organele statului cu atribuţii în domeniul respectării legislaţiei achiziţiilor publice, dacă termenul de o lună pentru modernizarea drumului comunal Merfuleşti va fi depăşit de firma care a câştigat licitaţia.