Copiii pot aduce primăvara în casă și-n suflet

Atelierele desfășurate în această lună la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” sub genericul „S-aducem primăvara și casă și-n suflet!”, au atras, vineri, peste 40 de copii, care au confecționat buchețele de flori pentru ființe dragi din viața lor, folosind carton colorat, ziare citite și mărgele.

La activități au participat elevii unei clase de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu, precum și copii înscriși la grupa cu participare individuală. Ei au avut ocazia, mai întâi, să viziteze expozițiile organizate pentru celebrarea marelui sculptor Constantin Brâncuși și o parte din expoziția de istorie și arheologie. Apoi, au vizionat un tutorial din care au aflat cum se confecționează buchețelele de flori și au purces la treabă. A fost pentru ei o adevărată provocare, mai ales că unii erau destul de mititei și au avut chiar nevoie de puțin ajutor, dar la final au fost foarte mândri, cu toții, de lucrările lor și au fost fericiți să ofere celor dragi frumoasele daruri făcute de mânuțele lor. De asemenea, cadrele didactice și părinții s-au bucurat că, într-un mediu plăcut și prietenos, cei mici au socializat, și-au exersat pasiunea de mici artiști, dar au și învățat câte ceva despre istoria Gorjului, despre protecția mediului (prin refolosirea materialelor) și și-au dezvoltat abilitățile creative și motricitatea.

Aceste activități, care sunt puse în practică de echipa de specialiști a muzeului, cu sprijinul tinerilor înscriși ca voluntari, fac parte din Programul de Educație Muzeală organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Cei care doresc să participe, trebuie să-și ia bilete din timp, locurile fiind limitate. Activitățile care urmează și condițiile de participare pot fi găsite pe pagina de Facebook a muzeului: https://www.facebook.com/muzeulgorj .