Conferință pe teme medicale

oncologieAsociaţia Română de Oncologie „Sfânta Ana” a organizat sâmbătă, 15 decembrie 2012, la Hotel Brâncuși din Tărgu Jiu, Conferința “IMPORTANȚA SCREENING-ULUI ÎN CANCERUL DE COL UTERIN.  BUNE PRACTICI ÎN PREVENȚIA ȘI DEPISTAREA PRECOCE A CANCERULUI. METODE OPTIME DE DIAGNOSTICARE ȘI TRATAMENT ÎN ONCOLOGIE” în parteneriat cu Colegiul Medicilor și cu Ordinul Asistenților Medicali și este prima organizată în specialitatea oncologie în județul Gorj. Printre lucrările prezentate au fost: “Cancerul de col uterin. Diagnostic și tratament”(Dr.Vlad Rotaru, Institutul Oncologic București), “Rolul medicului de familie în depistarea și urmărirea cancerului de col uterin” (Dr. Aurora Șandru),  “Metode de diagnostic în cancerul mamar” (Dr. Elena Chițoran, Institutul Oncologic București), “Cancerul de prostată – o provocare actuală” (Dr. Ioan Burlănescu- Institutul Oncologic București, “Metode moderne de diagnostic al leziunilor premaligne gastrice și colonice” (Dr. Ion Băncilă- Institutul Clinic Fundeni).
La finalul lucrărilor con­fe­rinței au fost acordate con­sultații gratuite pacienților asociației de către medicul Vlad Rotaru, de la Institutul Oncologic București.
În seara zilei de 15 decembrie, bolnavii, însoțiți de cei dragi, au participat la “Balul de Crăciun” organizat de Asociaţia Română de Oncologie „Sfânta Ana” la Hotel Brâncuși.
Președinte
Bogdana Costoiu