Condescu încearcă să-l convingă pe Grigoraş să rămână

Pentru a conta şi din vară pe serviciile tehnicianului moldovean, mai marele de la Pandurii, Marin Condescu, îi promite lui Grigoraş tot sprijinul necesar atacării unui obiectiv îndrăzneţ în sezonul viitor.

Peste doar câteva zile vom afla dacă Grigoraş va fi convins de Condescu să rămână la Pandurii...
Peste doar câteva zile vom afla dacă Grigoraş va fi convins de Condescu să rămână la Pandurii...

„Scorul” final înregistrat de Pandurii în acest sezon al Ligii I, pare să fie apreciat cum se cuvine de către conducerea clubului de fotbal gorjean. Preşedintele C.A. al Pandurilor, Marin Condescu, remarcă cel mai bun parcurs al echipei oltene din istorie: „Mă mulţumeşte comportarea echipei din 2011-2012, este cea mai bună poziţie a noastră de când suntem în prima divizie şi ne dă speranţe să clădim pentru anul viitor alte pretenţii. Mulţumesc tuturor oamenilor de fotbal, suporterilor care au fost alături de noi, mă bucur că şi presa sportivă a reflectat jocul bun făcut de noi.” Şi antrenorul Pandurilor se arată extrem de mulţumit de ce i-a adus finalul de sezon: „Cred că este excelent acest loc VII obţinut la finalul sezonului, normal că sunt foarte mulţumit. Poate am fi realizat chiar mai mult dacă nu aveam atâtea ghinioane, dar cred că şi pentru mine şi pentru Pandurii, este mai mult decat onorantă această poziţie. De aceea aş dori să felicit încă o dată echipa şi pe toţi cei care au fost implicaţi aici…”, mărturiseşte Petre Grigoraş.

„Există buget de transferuri…”
Cum sezonul 2011-2012 poate fi considerat acum, ca şi istorie, principalii responsabili ai Pandurilor se gândesc deja la campionatul viitor. După ce şi-a prezentat condiţiile pentru continuarea muncii sale la Tg-Jiu, antrenorul Petre Grigoraş pare să aibă acum, „spatele” asigurat. Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Pandurii Tg-Jiu, Marin Condescu, a luat cât se poate de serios termenii propuşi de Grigoraş şi este gata să-i asigure tehnicianului, toate condiţiile atacării unui obiectiv îndrăzneţ din vară. „Am stabilit cu Grigoraş posturile deficitare, pe care trebuie să facem transferuri. Pentru cele patru posturi pe care le cere, am stabilit cu el ca obiectiv clasarea în locurile 1-6. Există buget de transferuri pentru a completa de ce are Grigoraş nevoie. Nu doar infrastructura era o problemă până acum, nu aveam nici lotul de jucători pentru a ataca un loc de Europa. Dacă nu ai o bancă echivalentă cu ce e în teren, nu ai prea multe şanse. Îţi consumi toate reursele şi poţi să păţeşti ca alţii care au consumat totul să ajungă în Europa şi apoi… hai să dau exemplul lui Villareal (n.r. echipă ce a retrogradat în Segunda Division). Şi după rezultatele juniorilor 93-94, avem speranţe că vom găsi resursele umane pentru a ataca şi alte obiective.”, a dezvăluit Condescu. În ceea ce priveşte una dintre condiţiile de bază ale rămânerii lui Grigoraş la cârma Pandurilor, aceea legată de păstrarea jucătorilor cheie din lot, la Tg-Jiu, pentru cel puţin încă un an, boss-ul clubului gorjean a precizat: „N-avem nici o ofertă scrisă, concretă, pentru vreunul din jucători. Sunt foarte multe echipe, mulţi impresari, care s-au interesat, dar nu e nimic concret. Vom respecta dorinţa lui Grigoraş de a nu da niciunul din jucătorii care îi sunt necesari.”, a punctat Marin Condescu.

Săptămână decisivă pentru Grig
În ciuda asigurărilor venite de la Condescu, viitorul lui Petre Grigoraş la Pandurii rămâne încă incert. Totuşi, după ce a fost „numit” în repetate rânduri la Steaua, iar mai nou la o echipă arabă, tehnicianul are în continuare ca primă alternativă, Pandurii Tg-Jiu. Grig pune însă, o condiţie de bază şi ceva timp de gândire: în maxim două săptămâni va da un răspuns ferm în privinţa alegerii sale de la vară încolo. Antrenorul moldovean recunoaşte faptul că are deja câte oferte destul de tentante. „În acest moment ar trebui să merg, aşa cum ar dori unii, pe principiul „Crede şi nu cerceta”… Dar, sincer trebuie să mă gândesc şi la mine, dacă totul se rezumă la promisiuni sau pur şi simplu chiar se va pune în practică ceea ce  vreau eu la Tg-Jiu. Personal, am oferte de la alte echipe, şi din ţară şi din străinătate, iar cea mai tentantă, cel puţin din punct de vedere financiar, este aceea din afară. Este destul de tentant, nu pot să neg, dar deocamdată mai am contract încă un an cu Pandurii. Să plec la arabi? Nu cred… Revenind la Pandurii, cert este că până acum am mers pe cuvânt, dacă am decide să ne despărţim, dincolo de contract, nu ar fi vreo problemă, iar domnul Condescu ştie asta. Este adevărat, din vară, Pandurii rămâne o primă opţiune pentru mine, dar asta în functie de ce se va întâmpla, dacă voi fi convins că se doreşte cu adevărat performanţă la Tg-Jiu. Cam într-o săptămână, trebuie să iau o decizie definitivă, chiar dacă limita maximă pentru un răspuns ar fi de două săptămâni…”, dezvăluie Petre Grigoraş. Tehnicianul moldovean a sosit la Pandurii Tg-Jiu pe 4 octombrie 2010, atunci când echipa gorjeană era pe ultimul loc în Liga I, 6 puncte şi cele mai puţine goluri marcate după 10 etape. Grigoraş îl înlocuia la acea oră pe Ionuţ Badea, în urma eşecului suferit de Pandurii la Astra Ploieşti, scor 2-0 pentru prahoveni.

Pandurii construiesc un centru de fotbal zonal
Ţinând cont de faptul că Pandurii a rămas deocamdată singura echipă olteană din Liga I, şi având în vedere asigurarea unui viitor cert pentru fotbalul local, principalii responsabili ai clubului gorjean au demarat deja un proiect fără precedent. Președintele Pandurilor, Marin Condescu, a dezvăluit că la ora actuală se construieşte un centru de pregătire regional în afara oraşului Tg-Jiu: „Noi ne-am apucat să construim un centru de pregătire numai pentru echipele noastre de seniori şi juniori şi sperăm condiţiile de acolo în perioadele de întrerupere a campionatului să fie dintre cele mai bune. Vom avea 4-5 terenuri de sport, tot ceea ce este necesar unei echipe să se pregătească în linişte. Cheltuim prea mulţi bani în întreruperile de campionat sau înainte de începerea pregătirilor din afară cu cantonamentele. Baza va fi făcută în judeţul Gorj, la jumătatea distanţei dintre Craiova, Târgu Jiu, Severin şi Râmnicu Vâlcea. În mintea noastră, sperăm să facem un centru al Olteniei. Ar fi ceva extraordinar, e o dorinţă şi sper s-o şi realizăm până în toamnă.” Din câte se pare, locaţia pentru viitorul centru de pregătire al Pandurilor va fi undeva în preajma oraşului Turceni.