Concursul de Istorie ”Gheorghe Magheru” dedicat elevilor de gimnaziu

Concursul se adresează elevilor de gimnaziu, fiind prima competiție de acest fel din județ
Concursul se adresează elevilor de gimnaziu, fiind prima competiție de acest fel din județ

Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Filiala Gorj a Societăţii de Ştiinţe Istorice, Colegiul și Fundația care poartă numele generalului pașoptist, Asociația ȘCOALA GORJEANĂ, organizează o nouă ediție a Concursului de Istorie ”Gheorghe Magheru”. Competiția face parte din proiectul educațional ”Moștenirea Magherilor” implementat de Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” și Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” aflat în Calendarul județean al acestor activități pentru anul școlar 2014-2015.
Concursul aflat la a II-a ediţie în anul şcolar 2014-2015 are drept scop promovarea ideilor de competiţie şi performanţă a studiului istoriei, stimulând interesul tinerilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru trecutul istoric al acestor meleaguri, pentru personalități și modele din istoria națională.
Concursul se adresează elevilor din clasele V-VIII. Fiecare școală gimnazială participă cu un echipaj constituit din 3 elevi ai aceluiaşi an de studiu sau din ani de studiu diferiţi, echipaj câștigător al fazei locale.
Concursul cuprinde 2 probe: întocmirea unei lucrări despre rolul jucat în istoria națională de către Gheorghe Magheru sau membrii ai familiei sale de maximum 10 pagini cu bibliografie şi anexe, prezentată de fiecare echipaj înscris în concurs.
A doua probă constă în 10 de întrebări grilă (itemi obiectivi şi semiobiectivi) formulate din bibliografia recomandată. Acest concurs se desfăşoară la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești pe data de 25 aprilie 2015.
Se acordă 3 premii şi 5 menţiuni. Se pot acorda şi premii speciale în funcţie de rezultatele obţinute în cadrul concursului. Toţi elevii participanţi vor primi diplome de participare.