Concurs organizat de compania AKTA și orașul Tismana, cu participarea Gabrielei Szabo: „Aleargă pentru România”

În data de 08 octombrie 2016, începând cu ora 11:00, în orașul Tismana (jud. Gorj), se va desfășura concursul atletic “Aleargă pentru România” organizat de compania AKTA și orașul Tismana, cu participarea Gabrielei Szabo.

alearga-pentru-romania-tismanaConcursul are ca scop identificarea viitoarelor stele ale atletismului românesc, care să reprezinte România la competițiile de anvergură continentală și mondială. Cei selecționați vor avea posibilitatea să înceapă pregătirea atletică de specialitate cu antrenorul emerit Zsolt Gyongyossy, cel alături de care ăi Gabriela Szabo a cucerit medaliile olimpice și mondiale.
La competiție vor participa elevi cu vârste cuprinse între 6 si 18 ani, ce aparțin școlilor din Tismana și localitățile învecinate. Elevii claselor I – IV vor alerga pe o distanță de 600 m, iar elevii claselor V- XII vor avea de parcurs 1500 m.
Zona de Start va fi amenajată pe DN 67D, în dreptul Liceului Tehnologic Tismana.
Zona de Finish se va amenaja în rondul central/ piața orașului, unde se află amplasate principalele instituții (Primăria Tismana, Căminul Cultural, Grădinița, Muzeul Costumului Popular Gorjenesc, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică).
Festivitatea de premiere a câștigătorilor se va desfășura la Monumentul Eroilor din Tismana amplasat in piața centrală.
Concurenții vor avea acces la punctele de hidratare şi de servit fructe și vor beneficia de securitate și asistenţă medicală de specialitate.

Premii

AKTA va oferi fiecărui participant un pachet constând intr-un tricou personalizat, număr de concurs și medalie de finisher. Câștigătorii locurilor 1, 2 și 3 (din cele 5 categorii*) vor fi răsplătiți cu premii oferite de AKTA, reprezentând vouchere cu gratuitate la serviciile de TV și internet pe o perioada de 12 luni, 6 luni și respectiv 3 luni. Elevii din clasele I-IV vor fi răsplătiți cu cadouri din partea canalelor de copii din grila AKTA.
Proiectul național comun “Aleargă pentru România” dintre AKTA și Asociaţia Club Sportiv „ZSOLT GYONGYOSSY, educaţie prin sport” are ca scop relansarea atletismului românesc în probele de fond și semi-fond.

Despre AKTA

AKTA este alături de membrii comunităților în care activează și se implică permanent în dezvoltarea activităților cultural-sportive.
Digital Cable Systems (AKTA) este astăzi al patrulea mare furnizor de servicii triple-play (televiziune prin cablu, Internet si telefonie fixa) din România, fiind prezent la nivel național cu servicii rezidențiale și business în peste 3,500 de localități din 30 de județe.
Asociaţia Club Sportiv „ZSOLT GYONGYOSSY, educaţie prin sport” este implicată în proiecte ce vizează relansarea semifondului românesc. Elaborează strategii viabile coerente pe termen mediu și lung pentru marea performanță pe baza experienței acumulate în excelența atletică.

Tismana, atracție turistică

Orașul Tismana, jud. Gorj – se află amplasat în partea de nord-vest a județului Gorj, unde se regăsesc numeroase monumente ale naturii: Peștera Gura Plaiului, Pădurea de castani Eroni, Cornetul Pocruii, Izvoarele carstice, Moara si Peștera Fusteica de la Izvarna. Tismana își cinstește eroii prin: Monumentul eroilor din Tismana, Monumentul căpitanului Neferescu, Muzeul Costumului Popular Gorjenesc, Muzeul Mănăstirii Tismana, Muzeul Tezaurului BNR. Acesta din urma muzeu este unic in Romania si este amplasat in fosta peștera unde a fost ascuns tezaurul României si o parte din cel al Poloniei in timpul celui de-al doilea război mondial.   Pe raza localității sunt numeroase locașuri de cult printre care si Mănăstirea Tismana, cel mai vechi aşezământ monahal din ţara Românească. Dintre festivalurile si evenimentele culturale desfășurate aici amintim: “Festivalul cântecului, jocului si portului gorjenesc” (15 august), “Festivalul păstrăvului” și Târgul de primăvară ‚’Buna vestire’’ (25 martie), “Festivalul răciturilor” (septembrie), “Festivalul castanului” (octombrie), Bâlciul ‚’Sf. Andrei’’ (30 noiembrie).
*Cele 5 categorii sunt:
Fete clasele V-VIII
Băieți clasele V-VIII
Fete clasele IX-X
Băieți clasele IX-X
Fete + Băieți clasele XI-XII