Concurs de fotografie la Târgu Jiu

Grupul Informal de Tineri “Constantin Brâncuşi” are în desfășurare, în perioada 12 noiembrie – 5 decembrie, în Târgu Jiu, un concurs de fotografie pe tema “PhotoVoice în Târgu Jiu”
Pentru concurs sunt vizaţi tinerii cu vârsta cuprinsă între 13 şi 19 ani din Târgu Jiu, pasionaţi de arta fotografică. Participanţii vor fi premiaţi în cadrul Vernisajului “A new approach on photography”, desfăşurat în luna februaria a anului viitor, în Târgu Jiu.
PhotoVoice este o metodă de participare publică prin care fotografii însoţite de texte ilustrative (titluri, sloganuri, scurte relatări) susţin un proces de influențare a deciziei publice. Photo Voice-ul este o metodă cu un impact major la nivelul comunităţii pentru că foloseşte, deopotrivă, imaginea şi povestea spusă de autorul ei. În cazul de față, metoda vă permite să surprindeți dificultăţile, soluțiile, bucuriile, temerile legate de evoluţia comunităţii locale a oraşului Târgu Jiu.
Concursul de fotografie „Photovoice în Târgu Jiu” este parte a proiectului „A new approach on photography”, proiect finanţat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acţiune. Scopul proiectului este dezvoltarea spiritului anteprenorial şi creativ în domeniul artei fotografice în rândul tinerilor din Gorj.
Acest proiect a este realizat cu ajutorul Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României”, al Asociaţiei“Scout Society”, al Consiliului Judeţean al Elevilor Gorj şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Gorj.