„CJRAE, resursă semnificativă a sistemului educațional”

Loading

La această manifestare s-au întâlnit reprezentanţii celor mai importante instituţii din învăţământul gorjean: ISJ Gorj, CCD Gorj şi CJRAE
La această manifestare s-au întâlnit reprezentanţii celor mai importante instituţii din învăţământul gorjean: ISJ Gorj, CCD Gorj şi CJRAE

În perioada 19-20 iunie 2014, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj a găzduit o serie de manifestări derulate în cadrul Zilelor CJRAE Gorj, manifestări ce se derulează deja pentru al doilea an.
Acțiunile au debutat, joi, 19 iunie 2014, la sediul CJRAE Gorj, cu Simpozionul intitulat „CJRAE, resursă semnificativă a sistemului educațional”, la care au luat parte profesori consilieri, profesori logopezi și asistenți sociali. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a fost prezent inspectorul şcolar general, prof. Ion Ișfan, alături de prof. Ileana Mitelea, director al Casei Corpului Didactic Gorj.
Directorul CJRAE Gorj, prof. Ion Elena ne-a declarat în deschiderea Simpozionului că „manifestarea are drept scop conștientizarea rolului fiecărei categorii de specialiști din CJRAE, ca resursă semnificativă pentru sistemul educațional din România și responsabilizarea acestora în vederea desfășurării unei activități educative de calitate. În demersul de implementare a unui învățământ modern și eficient, schimbul real de idei, experiențe și rezultate este esențial pentru creșterea calității serviciilor oferite și a eficienței profesionale.”
Simpozionul s-a desfășurat pe trei secțiuni: 1. Consilierea educațională între provocări și realizări; 2. Abordarea participativă în practica asistenței sociale: responsabilitate, implicare, parteneriat, soluții; 3. Diagnoză, evaluare și intervenție în tulburările de limbaj și vorbire. Toate comunicările susținute în cadrul acestui simpozion vor fi publicate într-o broșură cu ISBN.