Circa 200 de elevi din țară au concurat la patru domenii profesionale

O parte dintre olimpicii sosiţi la Târgu-Jiu în vizită la Hobiţa
O parte dintre olimpicii sosiţi la Târgu-Jiu în vizită la Hobiţa

În perioada 17-20 aprilie 2011 s-a  desfășurat  la Targu-Jiu Concursul Naţional Profesional destinat elevilor unităţilor şcolare de arte şi meserii din România. Potrivit comunicării venite din partea Direcţiei Generale Educaţie şi Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, concursurile profesionale din judeţul Gorj sunt pe următoarele domenii:COMERŢ, TURISM ŞI ALIMENTAŢIE,  INDUSTRIE ALIMENTARĂ,  ESTETICĂ ŞI ÎNGRIJIREA CORPULUI OMENESC,INDUSTRIE TEXTILĂ ŞI PIELĂRIE.
Patru licee târgujiene și-au dat mâna pentru a asigura în bune condiții desfășurarea fazei naționale a Olimpiadei pe Meserii în domeniile COMERŢ, TURISM ŞI ALIMENTAŢIE,  INDUSTRIE ALIMENTARĂ,  ESTETICĂ ŞI ÎNGRIJIREA CORPULUI OMENESC,INDUSTRIE TEXTILĂ ŞI PIELĂRIE. Concursul a fost coordonat  de prof. univ.dr. Gheorghe Gămăneci şi s-a desfăşurat  în următoarele locaţii:Colegiul Tehnic GENERAL GHEORGHE MAGHERU; Colegiul Comercial VIRGIL MADGEARU; Colegiul Tehnic Nr 2 Targu-Jiu;Colegiul Naţional TUDOR VLADIMIRESCU.
Faza naţională a concursului pe meserii, destinat elevilor unităţilor şcolare de arte şi meserii din România, a strâns în Gorj  aproximativ 200 de elevi din 35 de judeţe. Concursul a avut  două etape: o probă scrisă, la care au  participat toţi cei 200 de elevi, şi probe practice. Proba scrisă a fost găzduită de  Colegiul Comercial ”Virgil Madgearu” din Târgu Jiu, iar probele practice, atât la unitatea menţionată, cât şi la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru“ şi la Colegiul Tehnic Nr 2.  Elevii participanţi la concurs şi profesorii care i-au însoțit au fost cazaţi la căminul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“. Ziua de marți, 19 aprilie 2011, a fost dedicată de organizatori vizitării județului Gorj, efort financiar făcut de S.C. ARTEGO S.A.
Reținem câteva declarații ale organizatorilor. Petre Ciungu-director CCVM-„Este pentru prima dată când faza naţională a acestui concurs are loc la Târgu Jiu. Concursul naţional pe meserii s-a  desfăşurat pe mai multe domenii, la care au  participat  elevii pregătiţi în şcoală să devină bucătari, ospătari, frizeri, brutari, dar şi specialişti în textile-pielărie. ”. Marius Buzera-director CT ”General Gheorghe Magheru”-”Chiar dacă este foarte dificil în aceste vremuri să organizăm o competiție de asemenea amploare ne bucurăm că totul a decurs în cele mai bune condiții. Trebuie să mulțumim pentru acest lucru S.C. ARTEGO care ne-a asigurat baza de concurs dar a sponsorizat și competiția cu toate cele necesare. Trebuie să mulțumesc și colegilor mei care au făcut totul ca lucrurile să meargă în direcția dorită”. Camelia Bibere-inspector școlar de  specialitate-”Toate cele patru licee au merite în desfășurarea acestei competiții. Cei peste 250 de elevi și profesori veniți din țară s-au bucurat de condiții din cele mai bune oferite de gazde. Ministerul Educaţiei a alocat fondurile necesare cazării participanţilor şi achiziţionării rechizitelor, iar şcolile organizatoare au făcut rost de bani pentru materialele necesare bunei desfăşurări a probelor practice”
Cornel Șomâcu

One Comment on “Circa 200 de elevi din țară au concurat la patru domenii profesionale”

  1. Buna Seara. As dori sa va intreb unde sunt publicate rezultatele concursului profesional ce a avut loc in Tg Jiu in aprilie 2011. Multumesc.

Comments are closed.