Circa 160 de directori de școli din Gorj își continuă activitatea până la concurs

Ion Ișfan merge în noul an școlar pe aceeași echipă de directori
Ion Ișfan merge în noul an școlar pe aceeași echipă de directori

Începând cu 1 septembrie 2015, Inspectoratul Școlar Județean Gorj a numit în funcție peste 160 de directori de grădinițe, școli și licee. Cu doar șase modificări, a fost păstrată echipa anterioară de directori. Potrivit inspectorului școlar general Ion Ișfan, în lunile octombrie-noiembrie aceștia vor susține concurs pe post.
Peste 160 de directori de şcoli au fost validați în funcții începând cu 1 septembrie 2015.  Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, mai toţi directorii și-au păstrat funcţiile până la data organizării concursurilor. „ Pe data de 31 august 2015, la toţi directorii din judeţul Gorj le-a expirat decizia prin care au fost numiţi în funcţie, dar am decis ca în proporţie de 98%, aceste numiri să aibă continuitate tocmai pentru ca anul şcolar să debuteze în condiţii foarte bune. Aceşti directori au lucrat toată vara în unităţile de învăţământ şi au pregătit deschiderea anului şcolar. Aşa că până la organizarea concursului, am preferat ca acești colegi să își continue activitatea managerială”, a declarat Ion Işfan, inspector general al ISJ Gorj.
Potrivit ISJ Gorj, profesorii care au fost detașați în funcția de director în cele șase localități unde au intervenit schimbări ca urmare a pensionărilor sau renunțărilor voluntare sunt Vasilica Mioara Pasăre la Școala Gimnazială Ionești, Ion Vâlceanu la Școala Gimnazială Țicleni, Mihaela Bălăceanu la Școala Gimnazială Licurici, Ilona Tița la Liceul Tehnologic Roșia de Amaradia, Maria Popescu la Câlnic și Cosmin Deaconu la Liceul Tehnologic Bustuchin.
Potrivit inspectorului școlar general, directorii de școli ar putea susține concurs în această toamnă: „Din discuţiile pe care le-am purtat la MECS, săptămânile trecute, se doreşte organizarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de directori, până la sfârşitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie. Eu ţin foarte mult la continuitate şi directorii au șansa să susțină concurs pe post. În această toamnă încercăm să avem o echipă completă cu concurs la ISJ Gorj și tot la fel la conducerea școlilor”.
Cornel Șomâcu