Ciprian Vasilache: „Sunt în formă…”

Unul dintre jucătorii revelaţie din sezonul trecut pentru Pandurii, cel puţin în a doua parte a sa, a fost mijlocaşul Ciprian Vasilache. Ajuns acum la al treilea an de contract cu Pandurii, Vasilache se gândeşte deja la sezonul viitor al Ligii I. Decarul formaţiei gorjene se declară mulţumit de cum a decurs stagiul de pregătire din această vară şi se bucură că a reuşit să se antreneze foarte bine în vederea noului campionat. După ce a avut parte de mai multe accidentări în precedentele sezoane, Vasilache speră ca măcar acum să aibă parte de un sezon normal, în care să poată juca cât mai multe meciuri.

ciprian-vasilache-panduriiReporter: Te simţi în forma sportivă perfectă după acest stagiu de pregătire?
Ciprian Vasilache:
După ce am avut un final de sezon bun, continuui acum la fel de bine. Acum sper să nu mă accidentez pentru că de fiecare dată, după cantonamentul de vară a intervenit câte o accidentare. Acum mă simt bine şi nu am nici un fel de problemă. Sunt în formă şi acum şi mă simt foarte bine. Îmi place foarte mult că joc pe stânga, acolo unde mă simt cel mai bine. Cu toate că poate să mă bage şi pe dreapta sau în centru dar văd că acum mă lasă mai mult în stânga antrenorul. Şi cred că acolo voi juca definitiv.
Rep.: Ce părere ţi-a făcut stagiul de pregătire din Austria? Aţi „acumulat” destul pentru noul sezon?
C.V.:
Cred că pregătirea de aici a fost mai uşoară decât cea din România, acolo a fost mult mai greu. Au fost doar alergări atunci şi numai antrenamente, câte două pe zi. Pe când aici am mai avut şi meciuri şi poate de aceea mi s-a părut puţin mai uşor. La toţi de altfel ne plac mai mult jocurile. Tot stagiul a fost bun de data acesta şi condiţiile de pregătire şi de refacere. În Austria totdeauna a fost foarte bine în cantonamente şi a fost frumos dar aici a fost cel mai frumos. Parcă aici a fost cel mai frumos cantonament. Având în vedere ce a fost anii precedenţi cu ploile, acum a fost şi vremea mai frumoasă şi poate de aceea a fost mai bine. Atunci s-au anulat şi meciuri şi antrenamente din cauza ploii dar aici totul a fost bine.
Rep.: Ce îţi propui pentru noul sezon alături de Pandurii?
C.V.:
Vreau să joc cât mai bine, să avem cât mai multe victorii şi un început bun de campionat. Şi să ne îndeplinim obiectivul, bineînţeles…
Rep.: Tu eşti mai vechi la echipă, cum îşi simţi colegii după acest stagiu de pregătire?
S.C.:
Au mai plecat jucători dar au venit alţii, nu foarte mulţi. În mare am rămas cam tot aceiaşi jucători care au jucat anul trecut şi asta e foarte bine. E o omogenitate în lot pentru că de trei ani suntem cam aceiaşi jucători, au mai venit 3-4 dar au mai şi plecat cam la fel însă nucleul de bază e cam acelaşi. Sper ca anul acesta să se vadă această omogenitate mult mai bine decât anii trecuţi.
Rep.: Crezi că se poate îndeplini obiectivul de clasare pe locurile 6-10 în noul sezon?
S.C.:
Obiectivul l-am îndeplinit şi anul acesta care a trecut, suntem pe locul zece.
Rep.: Cum au fost adversarii din acest stagiu? Pentru că tu ai marcat destul de multe goluri, eşti chiar unul dintre golgeteri în amicale…
C.V.:
Nu contează câte goluri am dat, au fost meciuri amicale doar. Am jucat şi cu nişte echipe mai slabe la unele meciuri. Cu Ujpest a fost un meci bun şi cu cehii şi turcii am făcut meciuri bune şi au fost mai tari acele jocuri. În rest au fost meciuri mai slăbuţe, cu echipe de ligi inferioare şi s-a văzut şi în rezultate că i–am dominat clar şi ne-am impus categoric.