Cine apasă pe trăgaci?

Cornel ŞomâcuCu doar câteva săptămâni în urmă, Victor Ponta era cel mai important politician din România cu perspective de a ajunge și președintele României, cel puțin  așa credeau o parte a românilor. Lucru acesta nu s-a întâmplat iar acum decontul pare că va merge până la pierderea fotoliului de premier. Dacă în alegeri nu au fost probleme iar Diaspora-deloc respectată de oficialitățile din Franța, Italia și Germania, probabil din motive întemeiate-nu a fost manipulată și nu au existat nici alte amestecuri, care de care mai necurate, de ce trebuie să plece Victor Ponta? De ce a plecat Crin Antonescu? Nu cumva românii s-au iluzionat că am putea fi respectați în UE pentru votul nostru?  Sau,poate,  germanii s-au gândit să ne plătească tocmai acum desele trădări? De ce a fost păstrat Traian Băsescu la conducerea unei țări care nu l-a mai dorit în 2012? Sunt tot atâtea întrebări fără răspuns!
FMI-ul și Comisia Europeană încearcă în aceste zile să șteargă România de pe harta economică cu un deficit economic record de doar 0,9%, spre comparaţie Franţa are 4,8%. Dacă ar fi vorba de persoana unui politician, fie el și Victor Ponta, nu ar fi o problemă să îl sacrificăm, dar nu cumva aceste condiţii ascund altceva? Obiectivul FMI-Comisia Europeană, al Germaniei cum remarca Ion Cristoiu, este ca în 2015 să nu avem creșterile  salariale promise iar dacă PSD-ul nu va fi înlăturat de la guvernare măcar să nu se poată da ceva românilor. Cine pierde? România, în primul rând,pentru că ne vom întoarce la recesiune! Românii, care sperau că austeritatea va dispărea definitiv din țară.
Cred că Victor Ponta va demisiona din funcția de premier, datorită presiunilor externe şi interne. România nu este pregătită ca Ungaria și nici nu este ajutată de Rusia să reziste lui Merkel și expansiunii teutone, doar asta a fost totdeauna politica germană. Doar că românii se așteaptă să trăiască mai bine și  Iohannis asta va trebui să ofere, altfel la un moment dat „mămăliga” tot va exploda! O mare parte dintre românii au votat un neamţ ca să se trăiască ca în Germania, manipulările nu țin de foame la infinit. Nimeni nu îl va plânge pe Ponta deși la un moment dat s-ar putea să ne gândim cu nostalgie la această perioadă, toţi vom avea nevoie și de ”pâine” pe lângă ”circul” luptei anticorupție!