Christou Paraskevas: „Sper să le arăt fanilor că merit să fiu căpitan”

Loading

Fundaşul din Insula Afroditei, Christou Paraskevas, a traversat un eveniment aparte al carierei: debutul oficial la Pandurii, şi nu oricum, ci în calitate de căpitan al grupării de fotbal gorjene. Internaţionalul cipriot recunoaşte că va avea o misiune extrem de importantă la echipa din Târgu Jiu, aceea de a-l înlocui pe Ousmane Viera. Paraskevas pare însă, a şti foarte bine ce are de făcut pentru a include în CV-ul personal, performanţa alături de Pandurii.

Până să devină căpitan al Pandurilor, Christou Paraskevas s-a antrenat 6 luni la Târgu Jiu fără a avea niciun fel de contract cu trupa lui Pustai.
Până să devină căpitan al Pandurilor, Christou Paraskevas s-a antrenat 6 luni la Târgu Jiu fără a avea niciun fel de contract cu trupa lui Pustai.

Reporter: Ai ajuns acum căpitanul de echipă al Pandurilor. Ce reprezintă asta pentru tine ?
Christou Paraskevas:
Înseamnă foarte mult. Orice jucător ar vrea să fie căpitanul echipei sale, aşa că este o mare onoare pentru mine şi am să respect pe măsură  alegerea antrenorului. O să ajung totdeauna primul la antrenamente, o să plec ultimul, o să fiu vocea echipei pentru că vreau să fiu un exemplu şi totodată un lider. E adevărat, am avut privilegiul şi onoarea de a mai fi traversat această experienţă la fosta mea echipă din Cipru, la Larnakas, deci ştiu ce am de făcut.
Rep. : Alegerea ta ca şi căpitan al pandurilor a fost şi un fel de recompensă pentru fidelitatea arărată echipei gorjene în cele şase luni în care, deşi nu ai fost legitimat, nu ai fost plătit, ai rămas în pregătire la Târgu Jiu?
C. P. :
Posibil. A fost o perioadă foarte grea pentru mine, dar am făcut o alegere şi în plus sunt un profesionist.
Rep. : Cum crezi că vei fi primit de fani, mai ales că îi iei locul lui Viera, un jucător foarte iubit la Târgu Jiu?
C. P. :
Sper să pot să vorbesc din terenul de joc şi să le arăt fanilor că merit să joc la Pandurii şi să fiu căpitanul echipei. Ştiu că e greu să mă ridic la nivelul lui Viera, el a fost un tip deosebit şi în teren şi în afară, dar am şi eu un lucru în comun cu el, sunt un profesionist. Oricum, e o mare onoare să preiau banderola de la Ousmane.
Rep. : Cum aprecizezi că va fi sezonul 2013-2014?
C. P. :
Mai toate echipele din Liga I au suferit modificări serioase de lot, unii jucători au plecat, au venit alţii. Şi sigur multe dintre aceste echipe au devenit mai puternice, deci campionatul va fi unul dificil. E bine că aici, la Pandurii, majoritatea jucătorilor de bază au rămas, am mai primit şi ceva întăriri, sper ca toată lumea să dea ce e mai bun pe teren în sezonul viitor pentru a ne menţine la nivel de top. Pentru că avem obligaţia de a continua performanţa reuşită în campionatul trecut.
Rep. : Crezi că principalul atu al pandurilor va fi omogenitatea?
C. P. :
Da, în esenţă aşa ar trebui să fie. Pentru că e greşit ca în fiecare an o echipă să schimbe jucătorii pe bandă rulantă. De regulă, ar trebui păstraţi jucătorii cei mai importanţi, chiar dacă mai pleacă unul-doi. Iar în plus e foarte bine dacă mai vin şi ceva transferuri pentru a întări echipa.
Rep. : Linia defensivă de la Pandurii este acum schimbată în proporţie de 75%. Ce părere ai despre asta?
C. P. :
Aşa este, e vorba despre trei noi jucători în linia de apărare. Dar, în pregătirea de vară toţi am muncit tactic pentru a crea omogenitatea necesară, pentru că asta este esenţial în fotbalul de azi.
Rep. : Din fericire, alături de tine, în centrul apărării este o mai veche cunoştiinţă, Da Silva…
C. P. :
Da, am mai jucat cu el acolo şi la „U” Cluj, iar asta ar fi un aspect esenţial când e vorba de un cuplu de fundaşi centrali. Cu Da Silva am lucrat deja 5 luni de zile, este un jucător puternic, cu reale calităţi… Deci ne ajută foarte mult pe amândoi că ne cunoaştem şi avem ceva relaţii de joc formate.

Poartă steagul familiei!


Crescut într-un mediu în care de multe ori ocupaţia de bază este turismul sau agricultura (cultura viţei de vie), iar religia şi conservatorismul sunt la ele acasă, Christou Paraskevas a ales să joace fotbal. Iar acum, a ajuns mândria familiei: „Nimeni din familia mea nu a mai făcut sport. Dar cei de acasă sunt mândri de mine, de faptul că mi-am făcut o carieră în fotbalul profesionist. Chiar aş vrea să le mulţumesc că au fost alături de mine în toţi aceşti ani în care am hotărât să-mi urmez destinul. Mi-ar fi fost foarte dificil singur, pentru că e greu în ziua de azi să fi fotbalist, să ai o cu totul alt viaţă decât cea normală. Ori pe mine, părinţii şi soţia m-au sprjinit şi în momentele bune şi în cele mai puţin bune.”, dezvăluie singurul jucător din istoria Pandurilor originar din Insula Afroditei.

One Comment on “Christou Paraskevas: „Sper să le arăt fanilor că merit să fiu căpitan””

Comments are closed.