PNL cere micșorarea impozitelor

Luni, 4 aprilie 2016, s-a inițiat în Senatul României modificarea art. 465, alin. 2, din Noul Cod Fiscal, în sensul revenirii la vechea metodă de impozitare privind terenurile oamenilor din mediul rural.
Copreședintele PNL Gorj, senatorul Tudor Barbu, sprijinit de semnăturile altor 29 de colegi parlamentari, a inițiat proiectul de lege prin care se anulează articolul din Codul fiscal, potrivit căruia se supraimpozitează terenurile oamenilor din gospodăriile rurale.
Noul Cod Fiscal prevede impozitarea primilor 400 de metri pătrați din terenurile situate în intravilan, ca teren de construcție, deși ar trebui încadrați la categoria terenuri agricole. Pentru că această suprafață de teren este situată, în 99% din cazuri, în jurul casei de locuit, este folosită de oameni ca teren agricol, motiv pentru care ea nu se poate impozita asemenea categoriei de terenuri cu construcții așa cum prevede, în prezent, Codul fiscal.
Senatorul Tudor Barbu a depus la Senat proiectul de inițiativă legislativă prin care solicită abrogarea actualei prevederi din Codul Fiscal, prin care se supraimpozitează cei 400 de mp și solicită revenirea la vechea prevedere.
Dacă această inițiativă legislativă va fi adoptată de Parlament, milioane de familii din România vor beneficia de o reducere firească a unor impozite crescute artificial și nemotivat.