Cercul profesorilor de limba română la Băleşti

În această săptămână s-a desfăşurat la Băleşti Cercul Profesorilor de Limba şi Literatura română. Aflată în calendarul activităţilor metodice al ISJ Gorj, manifestarea a adunat peste 40 de cadre didactice.

Din 2010, structura Băleşti a Şcolii Generale Ceauru va căpăta o nouă faţă
Din 2010, structura Băleşti a Şcolii Generale Ceauru va căpăta o nouă faţă

Cercul Profesorilor de Limba şi Literatura Română, Gimnaziu, Târgu-Jiu, Nr  2, a fost găzduit de Structura Băleşti a Şcolii Generale Ceauru. Programul de activităţi a inclus: In memoriam Mihail Sadoveanu; Abordări inter, trans şi pluridisciplinare; Aspecte controversate ale limbii române; Strategii moderne de activare eficientă a comprehensiunii textului literar; Revista presei; O prezentare de carte; Ateliere de creaţie pentru elevi şi exemplele ar putea continua. Şi-au dat concursul la această activitate următoarele cadre didactice  prof. Violeta Ilin şi prof. Felicia Constantinescu, acţiunea desfăşurându-se sub îndrumarea prof. coordonator Dumitru Firoiu şi a şefului de cerc, prof. Elena Logofetescu.
Despre această activitate, profesor Elena Logofetescu ne-a declarat: “A fost vorba de o activitate deosebit de interesante la care au contribuit mai multe cadre didactice de la şcolile din comuna Băleşti. Mă bucur că aici se continuă tradiţia unei activităţi foarte bune, unor cadre didactice foarte bine pregătiţi şi a unor elevi silitori. M-am bucurat să aflu că în foarte scurt timp şcoala va intra într-un program de modernizare.”
Şcoala Generală Băleşti datează din 1957 în actuala locaţie iar prima şcoală publică a fost construită aici în 1891. Din anul 2006, această şcoală este structură a Şcolii Generale Ceauru.