Cercul Educatoarelor la Corneşti

cercul-educatoarelorCercul Educatoarelor  Băleşti  ce cuprinde la acest moment peste 40 de educatoare din comunele limitrofe acestei comune a avut o şedinţă la Grădiniţa cu Program Normal Nr 1 Corneşti. Activitatea metodică a fost prezentată de educatoarea  Maria Băroiu şi coordonată de educatoarea Maria Stolojanu.
A fost vorba de o activitate metodică foarte interesantă intitulată „La atelierul de croitorie” unde cadrul didactic a vizat verificarea şi aprofundarea cunoştiinţelor copiilor referitoare la meseria de croitor, utilizând experienţa socio-cognitivă acumulată prin intermediul activităţii din grădiniţă. Activitatea metodică s-a terminat cu o prezentare de modă a preşcolarilor, inclusiv cu costume confecţionate din materiale refolosibile. Activitatea s-a bucurat şi de atenţia autorităţilor locale.
Întâlnirea educatoarelor a continuat cu prezentarea referatului „Dezvoltarea capacităţii de a recunoaşte literele de tipar şi cifrele” de către educatoarea Cecilia Paicu de la Grădiniţa Nr 1 Teleşti. Întreaga manifestare a cadrelor didactice s-a subsumat ideii enunţate de J. Piaget şi evocată de cei prezenţi: „Inteligenţa porneşte înainte de toate de la acţiune”.