Cele mai bune reviste școlare din Gorj în concurs

Loading

În această perioadă, Inspectoratul Școlar Județean Gorj va organiza faza județeană a Concursului Național al Revistelor Școlare. Jurizarea etapei județene va avea loc pe 3 mai 2019 în cadrul ISJ Gorj, iar revistele școlare trebuie depuse pentru jurizare în perioada 24-25 aprilie 2019.

Potrivit profesorului Grigore Alexandrescu, inspector școlar în cadrul ISJ Gorj, această competiție are mai multe obiective importante: cunoaşterea şi popularizarea la nivel naţional a revistelor concepute şi conduse de elevi; evaluarea şi verificarea experienţei în domeniul publicisticii şcolare; polarizarea unui număr cât mai mare şi cât mai variat de talente în jurul revistei şcolii; cultivarea respectului pentru cuvântul scris, pentru exprimarea corectă şi expresivă în limba română; educarea tinerilor în spiritul respectului pentru adevăr, pentru reflectarea obiectivă a realităţii, prin aplicarea principiilor deontologice ale profesiei de jurnalist etc.

Pot fi înscrise în concurs: foi volante (minimum 8 pagini + copertă) cu un conţinut variat şi cu apariţii lunare; ziare, în format mare sau mic; reviste (minimum 24 de pagini + copertă) în format mic sau mare (număr trimestrial/anual, semestrial/anual); Publicațiile pot avea și un format electronic (site/blog), care va fi evaluat în relație cu revista. Pentru ca revistele să poată fi acceptate la concurs, unitățile de învățământ trebuie să prezinte minimum 2 numere apărute în anul școlar respectiv şi un exemplar din numerele festive, dacă au apărut în anul școlar curent.

Revistele școlare din județul Gorj au o lungă tradiție în obținerea a numeroase premii naționale.