„Coelho este un jucător care marchează…”

Pauza competiţională din Liga Naţională a adus şi primele ,,mutări” în tabăra formaţiei de handbal Energia Pandurii Tg-Jiu. După ,,curăţenia de iarnă” efectuată chiar la sfârşitul lui 2008 în lotul Energiei, oficialii gorjeni au reuşit să perfecteze şi câteva transferuri pentru returul de sezon. Prima achiziţie operată de gruparea gorjeană este aceea a unui ,,internaţional” portughez, Juan Pedro da Cruz Coelho, care evoluează pe postul de inter stânga, jucătorul lusitan fiind prezentat deja, încă de luni, în lotul ,,pandurilor”. Antrenorul Energiei, Vasile Stângă, priveşte cu deosebită încredere transferul lui Coelho, un handbalist despre care tehnicianul spune că este un marcator constant.

stanga-si-coheloReporter: Cum aţi reuşit să-l aduceţi pe portughez la Energia?
Vasile Stângă:
Jucând în Spania mi-am făcut mulţi prieteni pe acolo. Unul dintre aceştia este Juan Alemani, fost coleg de-al meu, care în acest moment este impresar. Am vorbit cu el, i-am spus că mă interesează nişte jucători, şi mi l-a recomandat pe Coelho.
Rep.: L-aţi văzut totuşi la lucru ,,pe viu”, pe jucătorul portughez?
V. S. :
L-am văzut jucând şi mi-a plăcut. Poate evolua şi ca inter stânga şi ca centru, este un jucător care marchează goluri. Impresarul mi-a dat referinţe foarte bune despre el, chiar a specificat că a marcat goluri foarte multe în jocuri extrem de importante cum ar fi cu Ciudad Real sau Barcelona. Are o medie de cinci goluri pe meci, este golgeterul echipei din Almeria. Cu siguranţă, marcând goluri multe în campionatul Spaniei, este un semn că acest jucător are valoare. Ne poate ajuta
Rep.: Coelho nu a semnat decât până în vară cu Energia…
V. S. :
Dacă se va integra, ar trebui să rămână la Târgu Jiu mai mult de şase luni. Asta indiferent dacă voi rămâne sau nu la Energia. Important e să rămână, iar atunci când vine altul în locul meu să găsească la echipă un jucător foarte bun. Acolo unde a jucat, a avut o echipă tânără, scheletul naţionalei de tineret a Spaniei, dar criza i-a afectat. Era o echipă de viitor, iar sponsorul lor era patron al unei agenţii imobiliare.
Rep.: Ce şanse de adaptare credeţi că are interul portughez la Târgu-Jiu?
V. S. :
Coelho e în primii trei interi din România. Aici aşa îl văd, poate fi chiar jucător de naţionala României. El acum trebuie să ne arate ce poate şi apoi putem vorbi mai multe. L-am întrebat multe, iar unde a jucat el, campionatul este altul faţă de cel din ţara noastră. E campionatul Spaniei şi mult este mai puternic decât al României.

Nu ştiam nimic de Energia. Ultimul club unde am jucat, Almeria, din prima ligă spaniolă, a avut probleme financiare. De aceea am ales să vin aici, în România. Am văzut meciuri ale unor echipe din România. Cunosc câte ceva despre handbalul de aici. Este o experienţă de viaţă în plus. Vreau să joc cât mai bine şi să ating obiectivele echipei. Am semnat pe jumătate de campionat cu Energia, iar apoi vom vedea ce vom face.
Juan Pedro da Cruz Coelho