Când omul sfinţeşte locul

În toamna anului trecut, situaţia Şcolii Primare Nr 2 din Teleşti era dintre cele mai nefericite, în sensul că la începutul anului şcolar ploua efectiv pe elevi. Implicarea Primăriei Teleşti în această situaţie, personal a primarului Romulus Bîldea, a făcut ca lucrurile să se rezolve şi acum să avem de-a face cu o şcoală modernă la nivelul standardelor europene.

Cândva o ruină, şcoala primară Teleşti nr. 2, a fost adusă la standarde Europene
Cândva o ruină, şcoala primară Teleşti nr. 2, a fost adusă la standarde Europene

Cu siguranţă că vă aduceţi aminte de ştirile din toamna trecută care vorbeau de o şcoală primară din comuna Teleşti unde ploua pe elevi. Situaţia era atunci cu atât mai supărătoare, cu cât fuseseră alocaţi 200 000 lei pentru acoperiş în 2007 şi banii nu fuseseră cheltuiţi. Banii au fost atunci returnaţi pentru întârzieri dar lucrurile s-au schimbat în bine în 2009.
De circa o săptămână şcoala a fost terminată şi acum e motiv de mândrie atât pentru edilii locali cât şi pentru cadrele didactice. La şcoala respectivă funcţionează acum două posturi de învăţători la simultan şi o educatoare, în total 54 de elevi şi trei cadre didactice. Unitatea este acum una modernă cu termopan, parchet nou şi toalete moderne. Într-o perioadă foarte scurtă de timp se va introduce încălzirea centrală şi apa curentă, ultima lucrare ajunsă deja la poarta şcolii. După cum declara învăţătorul Nuţu Cornoiu, va fi inaugurat în această locaţie un Muzeu al Satului. La acest moment, caz unic în Gorj după informaţiile noastre, elevii de la învăţământul primar învaţă să ţeasă sub îndrumarea unor instructori din sat pe un război de ţesut aflat în patrimoniul şcolii.

Şcolile sunt o prioritate

Primarul Romulus Bîldea ne declara: „Una din priorităţile mandatului meu se referă la modernizarea şcolilor. Pot să spun că ne aflăm pe drumul cel bun, doar la Şcoala Primară Teleşti numărul 2 şi la Şcoala Generală înregistrându-se investiţii de peste 5 miliarde de lei vechi. Toate şcolile vor suferi modificări importante în perioada următoare pe finanţări de la MECI sau fonduri structurale. Copiii din comuna Teleşti trebuie să beneficieze de cele mai bune condiţii pentru a învăţa şi a deveni cetăţeni de bază ai comunei.“

One Comment on “Când omul sfinţeşte locul”

Comments are closed.