Dar când se va întoarce Justiţia în partea cealaltă?

Loading

Cornel ŞomâcuMogulul Antenelor, Dan Voiculescu, a fost condamnat de instanţă la 10 ani şi îşi va petrece următorii ani în închisoare . Motiv de mitinguri pro şi contra dar şi de lamentări că vezi Doamne, “ziariştii” ar fi fost alergaţi la un miting deşi erau din “Tabăra Duşmană” şi doar un imbecil s-ar fi aventurat acolo. Am tot văzut pe anumite posturi de televiziune aceiaşi „lălăială” cu Justiţia care îşi face datoria în cazul Voiculescu şi tot aşa. Poate! Cu toate acestea jalnic, nu conving pe nimeni pentru că a părut o execuţie şi asta nu la Trustul Voiculescu s-a văzut. Toată lumea era convinsă de condamnare de acum o lună, de ce trebuia ca o judecătoare care nu a avut timpul fizic să citească dosarul să dea o condamnare azi? Să arunce totul în derizoriu? A, ca să fie promovată fulgerător pe afară? Am înţeles! Foarte mulţi oameni, altfel echilibraţi şi nu din spectatorii Antena 3, au rămas cu un gust amar, şi înclină spre „execuţie” pentru că doi judecători tineri vor să îşi facă un nume. Ce îi împiedica să pară măcar că lucrează? Din momentul când au respins totul era clară direcţia dar când la concluzii, le ceri dar nu le citeşti, ar fi fost şi imposibil în 24 de ore, te faci de râs cât ai fi tu de judecător de neatins în România.
De ce trebuia Voiculescu condamnat acum şi nu în septembrie sau octombrie?Logica ne spune că direcţia va fi Antena 3, singurul post care a câştigat nişte alegeri. Sunt convins că Traian Băsescu va plăti şi el „independenţa” Justiţiei de astăzi, că nu va avea imunitate conferită de cancelariile occidentale, sau poate mă înşel. Adrian Năstase, SOV, Voiculescu sunt într-o ligă inferioară a infractorilor, chiar dacă au fost şi condamnaţi.
Alta e concluzia, Justiţia din România ar trebui să ne convingă că are dreptate, deocamdată nu reuşeşte. Cei care arată acum cu degetul că DNA-CSM şi judecătorii au o singură direcţie, fără Băsescu şi apropiaţii, se vor bucura mâine când vom avea aceeaşi subordonare, doar ocupanţii funcţiilor vor fi alţii. Judecătorii nu vor mai îndrăzni prea multe în viitor şi vor lua direcţia opusă iar opinia publică nu va fi cu ei pentru că i-a prins cu ocaua mică. Ba, cu încă un caz Voiculescu, gestionat absolut dezastruos la nivelul comunicării şi procedurilor, câştigătorul electoral va fi clar din primul tur şi nu din cel sprijinit de Traian Băsescu!