Campanie de informare şi comunicare în şcolile Gorjului

Loading

„Europa, casa noastră” familiarizează elevii cu tot ce înseamnă statutul României de după 2007
„Europa, casa noastră” familiarizează elevii cu tot ce înseamnă statutul României de după 2007

Comisia Europeană, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, a lansat a treia ediţie a campaniei de informare şi comunicare “Europa, casa noastră”.  În anul şcolar 2012-2013, în judeţul Gorj s-au înscris 18 unităţi de învăţământ şi 150 de profesori. Pentru anul şcolar 2013-2014 sunt aşteptate mult mai multe înscrieri în Gorj.
Programul se adresează elevilor şi profesorilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi are drept scop derularea unor activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum şi despre ultimele evoluţii din domeniul afacerilor europene.

18 şcoli din Gorj

Potrivit statisticilor, campania „Europa, casa noastră” a atras, până în prezent, un număr de 2064 de unităţi de învăţământ şi 3833 de cadre didactice. În anul şcolar 2012-2013, în judeţul Gorj s-au înscris 18 unităţi de învăţământ şi 150 de profesori. Elevii au fost implicaţi în mai multe activităţi educaţionale pe teme europene şi de voluntariat precum şi într-o serie de dezbateri în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile cetăţenilor europeni. Campania “Europa casa noastră” s-a derulat pe parcursul întregului an, sub egida Anului European al Cetăţenilor şi a conţinut trei seturi de activităţi: “Vizite şi dezbateri în şcoli”, concursul de proiecte „Lider european” şi concursul de desene „Europa mea”. Activităţile programului sunt disponibile pe portalul web: www.europacasanoastra.ro ce oferă elevilor şi profesorilor, participanţi în program, conţinut educaţional, o serie de servicii şi aplicaţii utile. Coordonatorii invită şcolile din România să participe în program  prin completarea formularului online care este deschis la adresa menţionată. Şcolile şi liceele participante vor putea apoi publica rapoarte şi fotografii realizate în cadrul evenimentelor lor. Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanţei este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.