Build your future through European internships!

Sub egida ”Construiește-ți singur viitorul prin stagii de practică!”, în cadrul Colegiului Tehnic ”General Gheorghe Magheru” se desfășoară în această săptămână mai multe activități de promovare și valorizare a rezultatelor unor proiecte europene desfașurate în ultimul an  în cadrul unității.

Activitățile sunt cuprinse în calendarul European Vocational Skills Week 2020, organizat la nivelul întregii Uniuni Europene de către Comisia Europeană.

Chiar dacă, situația provocată de virusul SARS Cov2, a obligat toate școlile din Târgu Jiu să se mute în mediul online și odată cu asta și toate activitățile, la manifestări au participat un număr mare de elevi, vizați de noile proiecte europene, dar și mulți, inclusiv absolvenți, participanți în astfel de proiecte în anii trecuți.

Astfel, cadrele didactice au coordonat activitățile din cadrul laboratoarelor de chimie, de informatică sau chiar din parcul unității, iar elevii au participat online prin completarea  fișelor de lucru. Prezentarea activităților și a concluziilor a fost realizată de către elevi sau absolvenți participanți în proiecte anterioare. Elevii participanți în proiectele Competențe pentru secolul 21 pentru elevii din învățământul tehnologic și Competente pentru viitor pentru elevii din invatamantul profesional, au desfășurat sub coordonarea profesorilor Carmen Vulpe și Carmen Dănăricu , lucrareaDeterminarea variației curbei de solubilitate a clorurii de sodiu în funcție de temperatură – folosind instrumente digitale mobile”.

Elevii participanți în proiectul ” Integrating technology in the teaching process, path towards building 21st century skills” coordonați de Ramona Uscătescu, Cristian Maria si Marius Buzera au derulat o serie de experiențe pentru determinarea durității apei, folosind instrumente digitale și interpretare automată a datelor. De asemenea, elevii au prezentat și un model de stație meteo mobilă, realizat cu un echipament de tip Arduino, care poate fi amplasată în orice locație.

 Lucrările continuă până joi, 12.11.2020 cu o masa rotunda – online pe tema „Rolul proiectelor europene in formarea competențelor pentru secolul 21”  și cu o lecție demonstrativă pe teme interdisciplinare si integrare TIC în procesul didactic.

Materialele obținute în cadrul acestor manifestări vor fi valorificate și publicate în Revista ”Cuget Liber” a liceului, dar și pe site-ul acestuia pentru a putea fi utilizate și de alte cadre didactice din alte unități liceale.

Prin activități se urmărește promovarea oportunităților de dezvoltare profesionlă și personală prin intermediul proiectelor europene în rândul elevilor, în special prin realizarea stagiilor de practică în instituții de renume din Uniunea Europeană.