Bogdan Apostu: „Vor mai aduce cel puţin încă un atacant…”

Chiar dacă a rămas una dintre puţinele soluţii în atacul Pandurilor, Bogdan Apostu nu crede în reprofilările sugerate de tehnicianul Petre Grigoraş. Apostu spune că sigur va avea parte de noi ajutoare chiar din Antalya.

bogdan-apostu
Bogdan Apostu este la ora actuală singurul supravieţuitor din atacul Pandurilor al „erei” Ionuţ Badea.

Trecerea de la cantonamentul de la Poiana Braşov la cel de la Belek a fost unul care a adus mari schimbări în programul de pregătire al Pandurilor, care au trecut de la alergările montane şi pregătirea fizică la jocurile de verificare şi la pregătirea tehnico tactică pentru meciurile părţii a doua a campionatului. Atacantul Bogdan Apostu nu pare a se gândi decât la faptul că în Antalya va avea bucuria de a lucra cu mingea: „Este greu în Antalya pentru că până acum am făcut un efort aerob, pe distanţe lungi, iar în acest moment am trecut la antrenamente anaerobe, ceea ce e mai dificil pentru fotbalişti, efortul este tot mai mare, dar intervine şi mingea, ceea ce ne place nouă foarte mult. Până acum a fost mai greu din acest punct de vedere. Vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a respecta sarcinile impuse de antrenor şi pentru ca la sfârşitul acestei pregătiri să fim 100% pregătiţi pentru a începe acest retur, care va fi unul de foc”, a declarat Apostu.

Goluri… pentru 6 amicale!
Pandurii vor avea de disputat până la sfârşitul stagiului de pregătire din Antalya nu mai puţin de şase jocuri amicale. Apostu spune despre aceste meciuri că au o importanţă deosebită în stabilirea relaţiilor de joc, dar şi rezultatele au importanţa lor: „Rezultatele din meciurile amicale contează în măsura în care ele îţi dau un moral bun pentru meciurile următoare. E normal ca orice jucător să-şi dorească să învingă, indiferent că e vorba de meciuri oficiale sau amicale. Acum, e clar că nu sunt la fel de importante ca cele oficiale. Important este să punem la punct un sistem de joc şi să respectăm sarcinile antrenorului, dar într-o oarecare măsură sunt importante şi rezultatele din meciurile amicale. Nu contează câte goluri dau în Antalya, vreau să dau cât mai multe goluri în campionat, iar acolo vreau să dau cât va fi necesar pentru ca Pandurii să se salveze de la retrogradare.” Până acum, Pandurii au jucat deja 2 partide amicale în care au obţinut un bilanţ perfect echilibrat: o victorie cu 3-2 în compania selecţionatei U 23 a Ungariei şi o înfrângere, scor 0-1 cu FK Baku.

„Va fi o luptă acerbă”
Cu doar câteva săptămâni înainte de redebutul oficial de campionat, elevii lui Grig se gândesc de zor la ce le va rezerva returul. Atacantul Bogdan Apostu este de părere că partea a doua a campioantului va fi una extrem de dificilă, mai ales atunci când vine vorba de zona fierbinte a clasamentului Ligii I. „Va fi o luptă acerbă pentru evitarea retrogradării. Şapte-opt echipe îşi vor disputa menţinerea în prima ligă, Orice meci şi orice punct devine extrem de important de acum înainte şi concentrarea va trebui să fie maximă pentru că orice greşeală ne va putea fi fatală. Din punctul meu de vedere Sportul are şanse minime de a se salva, dar în afară de Sportul sunt şapte echipe care luptă pentru celelalte locuri salvatoare. Declaraţiile oamenilor implicaţi în fotbal, care cunosc mai bine fenomenul, spun că e posibil să mai existe cazuri de genul „Internaţional”, dar nu putem ştii. E un aspect care ne depăşeşte.”, crede Apostu. Plecat în stagiul de pregătire din Antalya din postura de singurul vârf al Pandurilor, Bogdan Apostu nu prea crede în reprofilările pomenite de tehnicianul Petre Grigoraş în cazul în care formaţia gorjeană nu va reuşi în această iarnă să acopere postul de atacant. „Reprofilările cred că sunt glume, nu poate fi vorba de aşa ceva. La vârf împins nu e cazul. La mijlocaş lateral sau ofensiv este altă problemă. Fiecare fotbalist are calităţile lui şi e greu să îl scoţi dintr-un anumit loc şi să-l pui în altul pentru că asta ar însemna să îşi piardă mult din valoarea pe care o are.”, spune Apostu. Până în acest moment, Pandurii nu au bifat decât un singur transfer sigur în această iarnă pentru postul de atacant, cel al lui Valentin Lemnaru. Deocamdată în Antalya se mai află în probe alte două posibile soluţii de vârfuri pentru Grig: anonimul Oliveira şi bosniacul Stupic.