Bine ar fi să fie bine!

Cornel ŞomâcuDe o săptămână România a luat foc după o catastrofă umanitară fără precedent, morți și răniți într-o discotecă care nu îndeplinea, ca mai toate din țara, condițiile minime de securitate la incendiu. A fost ”bomboana” pe colivă pentru mișcările programate ca președintele să aibă un guvern pe care să îl controleze. Îmi este din ce în ce mai teamă că cei ieșiți în stradă, vorbesc de cei cinstiți și idealiști, nu sunt decât decorul pentru noua ordine care nu ne va aduce drepturi în plus, așa cu cere strada, ci ne va afunda și mai mult, așa cum presupune globalizarea. Pârjolul, de regulă pregătit în cancelarii străine, nu a adus nimic bun de la Irak în Libia, din Egipt în Afganistan și Siria, așa că și noi suntem pe marginea prăpastiei. Sau e doar o regie, marca 1989, pentru ca alții să se legitimeze în scaune?
Profitându-se de naivitatea ”poporului Facebook”, unii pescuiesc în ape tulburi pe seama viitorului României. Nu este deloc întâmplător faptul că mitingurile la București se fac cu prelungirea programului de metrou iar tocmai acum s-a gândit regia de termoficare să oprească încălzirea din cauza datoriilor. E semn că cineva dorește oamenii în stradă pentru că încă nu s-a produs declicul. Președintele face parte din scenariu iar faptul că vrea să găsească lumea în piață când va veni el e semnul cel mai clar că încă nu a pus mâna pe toate pârghiile de putere. Personal cred că e vorba de înlăturarea Legislativului într-un fel sau altul, ce nu a reușit DNA-ul în ultimii doi ani să facă strada. De fapt, cred că aici e liantul între cele două administrații prezidențiale, controlul Guvernului, Justiției și serviciilor secrete, lucruri deja realizate și distrugerea Parlamentului care deși muribund mai poate să facă acte de frondă gen salvarea de la arestare a Elenei Udrea.
Cei din Piață au ieșit pentru o viață mai bună, cum s-a întâmplat în 1989, știm deja ce s-a întâmplat după aceea. O parte a clasei politice este iertată de dosare și va fi adusă din nou la guvernare. Că acest lucru se va întâmpla în câteva zile sau câteva luni aproape că nu contează, realitatea este strigătoare la cer. Democrația presupune, din America în România, alegeri libere și corecte și acceptarea rezultatului lor. În țările ”cotropite” înseamnă doar ”impunere” și se vede cu ce rezultate în zona arabă. La ora marilor întrebări să nu ne trezim cu faptul că ”schimbarea” înseamnă mai rău ca de 26 de ani încoace!