Bilanţ şi speranţe

Loading

Iată-ne la sfârşitul lui 2010. A fost un an greu, plin de neajunsuri şi probleme. Cu toate astea, am avut ceva realizări în comuna Vladimir, chiar dacă banii pentru investiţii au fost greu de drămuit, fiind foarte puţini. Am asfaltat doi km de drum sătesc cu bani proprii, între satele Pluşc şi Mărăşti, şi am renovat şcoala de la Andreeşti, cu bani de la Ministerul Învăţământului. Lucrarea de alimentare cu apă n-am reuşit s-o terminăm, din cauză că anul trecut s-au făcut 8 km din reţeaua de distribuţie din cei 41, dar n-am achitat nici un leu. Avem datorie la  constructor 5 miliarde şi, pentru că Guvernul nu ne-a alocat banii, acesta nu mai vrea să lucreze. Dacă am fi primit banii, aşa cum eram programaţi, până la sfârşitul lui 2010 aveam lucrarea terminată. Aşa că, oamenii din Vladimir tot fără apă au rămas. O altă lucrarea care stă şi aşteaptă e drumul comunal Valea Deşului- Frasinul. Am asfaltat 5 km din 7,5, avem datorie la constructor de 12 miliarde şi nici acesta nu mai vrea să lucreze. Tot bani de la Guvern erau şi ăştia şi nu au venit. La drumul din satul Valea Deşului, din 3,1 km, am executat stratul 1 de asfalt pe toată lungimea, iar stratul 2 pe o lungime de 2 km. Mai avem nevoie de 4 miliarde ca să terminăm. Iată, deci, lucrări începute, neterminat şi constructori care s-au blocat din cauza noastră.
Pot spune, totuşi, că avem o realizare mare dusă până la capăt în 2010. Am început colectarea gunoiului în sistem modern, în asociere cu oraşul Târgu Cărbuneşti şi cu alte oraşe şi comune din zonă. Am distribuit, deja, 400 de europubele la cetăţeni şi urmează şi celelalte, pentru că în Vladimir sunt 1250 de gospodării. Oamenii sunt mulţumiţi, acum, pentru că nu mai au probleme cu depozitarea gunoaielor, iar taxa e convenabilă: 60 de lei pe an.
Ce-mi doresc pentru 2011? În primul rând, să primesc de la Guvern banii pentru achitarea datoriilor către constructori şi terminarea lucrărilor începute. Mi-aş mai dorim ca Ministerul Învăţământului să ne dea bani pentru o reparaţie capitală la Şcoala Generală Vladimir nr. 1 şi pentru un grup social la Şcoala Andreeşti nr. 1.
Deşi anul viitor nu e prea „luminos”, am motive să sper că vom mai obţine bani pentru comună, pentru că avem depuse trei proiecte la Ministerul Dezvoltării, pentru modernizare DC 45 Moteşti- Ruginoasa, continuare asfaltare la DC 44, Valea Deşului, 1,5 km şi pietruirea drumului din cătunul Leurdeasa. E drept că le-am depus prin septembrie şi n-am primit, încă, nici un răspuns, dar eu sper că le vom câştiga.  Mai avem un proiect depus la ministerul Culturii, pentru un cămin cultural în satul Vladimir. Am înţeles că ne aflăm printre cele 8 primării din Gorj care au câştigat, dar n-am primit nimic oficial. Să sperăm că aşa e.
Până una alta, dragi locuitori ai comunei Vladimir, trăim cu speranţa că anul viitor va fi mai bun. Vă urez multă sănătate, fericire şi îmi doresc să fiţi alături de mine până la terminarea mandatului, pentru a putea realiza, împreună, proiectele pe care ni le-am propus, pentru dezvoltarea comunei. La mulţi ani!