Bijniţarii de rable

Patronul firmei FERCRIST, Ion Mihai zis Ferdy, care derulează în Gorj   Programul Guvernamental Rabla , atacă bişniţarii care-şi fac veacul pe la poarta sa, promiţându-le oamenilor sătui să stea la codă că le vor rezolva problema în schimbul unor sume de bani. Acesta a declarat că va depune o sesizare, în acest sens, la poliţie, pentru că oamenii îl acuză pe el că cere bani, ca şi presa, de altfel, care l-a confundat cu altcineva.

Peste 1500 de maşini aşteaptă să fie topite

Ion Mihai, patronul SC FERCRIST  IMPEX SRL, a declarat pentru VERTICAL că va depune o sesizare la Poliţie, pentru ca cine cere bani la poarta firmei sale, ca să bage rable în curte peste rând, să fie arestat: „Eu nu fac asemenea prostii, pentru că nu-mi permit să pierd dreptul firmei mele de a participa la Programul Rabla. Dacă cineva cere bani la mine la poartă, acela nu-s eu şi nu o face pentru mine. Eu cred că sunt bişniţarii de maşini, care îi mint pe oameni că-i rezolvă pentru că mă cunosc pe mine, le iau banii după care dispar. Pentru că, dacă le-ar fi rezolvat problema, aşa cum le promit, aceştia nu ar mai fi reclamat. M-am hotărât să fac sesizare la poliţie, să-i prindă poliţiştii în flagrant pe cei care fac aşa ceva”.

Reclamaţii
Mai mulţi cetăţeni s-au plâns că Ferdy le cere 200 de lei, dacă vor să le primească maşina la „Programul Rabla”, ba chiar au apelat la televiziuni ca să dovedească faptul că au dreptate. Doar că cel acuzat, care apărea în imagini, era intervievat  şi despre care se spunea că ar fi patronul firmei şi că a cerut bani, nu era Ferdy, ci o altă persoană. Patronul spune că, dacă angajatul lui se dovedeşte că a făcut aşa ceva, îl dă afară, ca şi pe toţi pe care îi va prinde cu prostii. Pe bişniţarii  care stau pe la poartă să-i prostească pe oameni, însă, nu are cum să-i facă să plece, spune patronul FERCRIST.

Ion Mihai zis Ferdy, confundat de presă cu altă persoană

Programul continuă
O suspiciune din partea cetăţenilor care vin la firma lui Ferdy să predea rablele este aceea că patronul firmei FERCRIST acceptă să primească maşini şi înainte de a primi bonurile valorice pentru care firma lui e programată, în tranşe, dă bonuri de ordine, în aşteptare, spre deosebire de REMAT, care îi trimite pe oameni acasă cu maşinile, până vine un nou lot de bonuri. Ferdy spune, însă, că a făcut exact ce i s-a spus de la minister şi că nu e nici o ilegalitate.
În aceste zile, firma distribuie bonurile valorice pentru maşinile deja primite în aşteptare şi aşteaptă o nouă programare. Până acum, din februarie când a fost început programul pe 2010, FERCRIST a primit peste 1500 de maşini, pe care le dezmembrează şi le trimite la topit.