Bază sportivă pentru Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu

 1,053 total views

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu va avea o bază sportivă ultramodernă. Meritul aparține Primăriei Târgu Jiu, care a solicitat Companiei Naționale de Investiții (CNI) să facă această investiție, ce ajunge la aproape 4 milioane de lei.

Lucrările la baza sportivă a Universității „Constantin Brâncuși” începe chiar de azi,  firma Pol Orient din Giurgiu fiind cea care a câștigat licitația pentru realizarea lucrărilor de investiții finanțată de CNI.

„Va fi un teren de fotbal cu dimensiuni omologate UEFA și FRF: 105m x 68m, cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori, un teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m, o clădire cu vestiare și administrativă și o parcare pentru autovehicule și autocar.

Este o lucrare destinată în primul rând studenților, dar și celorlalți iubitori de sport. Consider că o instituție de învățământ superior, așa cum este Universitatea „Constantin Brâncuși”, trebuie să dețină toate dotările necesare, inclusiv o bază sportivă modernă. Noi facem eforturi pentru dezvoltarea și modernizarea bazei materiale din domeniul sportiv la Târgu Jiu și încurajăm tinerii să se îndrepte către sport. Ne dorim o universitate puternică, ne dorim să avem un adevărat centru universitar la Târgu Jiu.” (Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu)